6

Lidé ohroženi domácím násilím

Možnosti pomoci lidem ohroženým domácím násilím představil Český červený kříž, Police ČR a Portus Prachatice

 

 

V úterý 8. prosince 2015 proběhl seminář o možnostech pomoci lidem ohroženým domácím násilím – připravil jej tým projektu VRBA Vimperk – Krizového a poradenského centra pro ohrožené domácím násilím, který je podpořen Nadací Open Society Fund Praha z programu Dejme (že)nám šanci financovaného z Norských fondů.

 

Během semináře seznámila sociální pracovnice projektu účastníky s problematikou domácího násilí a se sociálními službami, které pracují s lidmi ohroženými domácím násilím – ať už jde o krizovou pomoc, azylový dům nebo intervenční centrum.

 

Hosty semináře pak byli zástupci pomáhajících organizací, jako jsou krizové centrum/centrum pomoci rodině a dětem v Policie ČR. Podobně jsme se věnovali práci policie, institutu vykázání a trestního stíhání, a možnostem spolupráce se sociálními službami.

 

Závěrem semináře proběhla malá panelová diskuse, kdy zúčastnění probrali podrobnosti a úskalí své práce. „Spolupráci mezi organizacemi velmi podporujeme, a to i na regionální úrovni. Sdílení zkušeností je velkým přínosem pro činnost všech zúčastněných,“ uvedla Barbora Hořavová z Nadace Open Society Fund Praha.  

 

(tz,vrba)