Mimořádný podzim vimperských gymnastek

Podzimní série krajských závodů ve sportovní gymnastice žen byla tradičně ukončena „Memoriálem Petra Kouby“ v Gymcentru TJ Merkur České Budějovice

 

IMG 6193

Soutěžilo se ve dvojboji bradla – prostná. Podařilo se zajistit účast mezinárodní rozhodčí Lenky Šotolové, která přivezla s sebou i několik vynikajících gymnastek z TJ Sokola Horní Počernice a sama se ujala funkce hlavní rozhodčí na akrobacii.

IMG 6183

Závěr sezóny si nenechalo ujít ani šest vimperských děvčat. Šly do závodu s nadšením a bylo to na výsledcích znát. Zejména výkon Lindy a Adéky Pištěkové, Pavly Vozobulové a Jitky Peleškové byl skvělý. Linda (10.m.) jako první z vimperských děvčat dosáhla na bradlech na výchozí známku 10 bodů předvedením 7 prvků. Pavle (13.m.) se poprvé podařil velvýmyk na vyšší žerdi. Adélka(12.m.) byla teprve na druhých závodech a její výkon na akrobacii i na bradlech byl super. Jitka Pelešková (21.m.) zacvičila sestavu na hudební doprovod ještě lépe než na tréninku a totéž platí i pro bradla.

Další dvě gymnastky Daniela Vašicová (14.m.) a Barbora Zdeňková (22.m.) měly trochu smůlu. Danielka na tréninku suveréně zvládá velvýmyk na bradlech.Tady se jí bohužel ani jednou nepodařil, ale nevzdala se a na koberci bojovala ze všech sil. Barborka na tom byla tentokrát nejhůře. Trénovala se zápalem, byla dobře připravená, ale nedařilo se jí vůbec nic. I to někdy ve sportu bývá. Nemusí  z toho být smutná, protože my co jí známe, víme, že to byl jen chvilkový výpadek a že je moc šikovná.

 

Podzimní sezóna je uzavřená a pro děvčata z oddílu sportovní gymnastiky Vimperk byla i mimořádně úspěšná. Na jejich úspěchu se podílí také jejich starší kolegyně Anna Chodorová a Kateřina Vrábelová, které mají bohaté zkušenosti ze závodní činnosti a ochotně jim pomáhají a radí při tréninku. Děvčata udělala velký kus práce.

 

IMG 6200

 

Jejich trenérky Pavlína Vozobulová a Marie Kotlíková jsou na ně po právu pyšné a moc gratulují k dosaženým výkonům!

Marie Kotlíková předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk

 

{gallery}susice/2015/12_prosinec/sg_vimperk_prosinec/{/gallery}