Dvořák – odpověď slečně Vávrové i jiným…

Dvořák – odpověď slečně Vávrové i jiným….

 

Je slušné se vyjádřit. Pro využívám možnosti, kterou jsem dostal od tohoto soukromého webu na krátkou bodovou odpověď na zveřejněný text ze dne 14. 12. 2015.

 

 

1. Prodej pozemku VAVI: Především chci blahopřát firmě VAVI ke koupi pozemku a držím palce, aby jim do roku 2020 vyšlo vše to, čeho se v kupní smlouvě zavázali. Pozemek se všemi sítěmi (kanalizace, vodovod, plynovod, telefon na hraně jejich parcel) u osové silnice na Zdíkov za 270 Kč/m2 je velmi výhodný vklad do rozvoje firmy.

 

2. Pozemky pro osobní výstavbu v lokalitě Hrabice: Pozemek pro rodinnou výstavbu za 710 Kč/m2 (kanalizace, vodovod, plynovod na hraně pozemku) je pokus o oživení „mrtvého projektu“ za cenu již vložených investic. Náš návrh na prodej šesti parcel za tuto cenu byl schválen. Uvidíme, zda to vyjde.

 

3. Média, vyvážené, nevyvážené?? Ano bylo a je zvláštní, že v den projednávání kupní smlouvy ve prospěch firmy VAVI vyjde celostránkový materiál v Prachatickém deníku a komentář ve Vimperských novinách. Zatímco Deník je privátní (stejně jako různé webové portály) a je věcí majitelů co tam napíšou, Vimperské noviny jsou placeny z veřejných prostředků Vimperka. Tam by tedy měly být i názory, které zazněly z druhé strany. A to má vedení radnice ještě k dispozici tiskovou mluvčí.

 

4. Rozpočet města: Tak to je na dlouhý text a to snad někdy jindy. My, jako volené hnutí i řada dalších zastupitelů, máme jiný názor na priority a účelnost rozpočtu než „koaliční radnice“. To jsme nyní komentovali a řadu věcí i řešení už naznačili před rokem ve volebních textech.

 

Slečno Vávrová, je dobře, že zveřejňuješ svůj názor. To jiní neumí. Dle Tvého textu máš určitě i zprávy z nitra koalice, jak to bude, co je asi připraveno, třeba hned pro lednové první změny rozpočtu. Píšou nám a chodí za námi obyvatelé a stěžují si na dlouholeté neřešení rozbitých cest a chodníků, ptají se co s bazénem, kdy se spraví záchody, voda, kanály nebo elektrika na školách, co bude dál s lesárnou, bývalou knihovnou, proč se musela zdražovat voda, co říkáme černým stavbám. Atd., atd….. .

 

My určitě nejsme a nebudeme mlčící zastupitelé. Naše iniciativa změn, při projednávání nejen čísel rozpočtu, s tím souvisí. To je populismus? Nevím, nevím…..

 

Hezké klidné dny všem. Jsme Vaši sousedé.

 

 

Pavel Dvořák