Narttu – nový klip Za zrcadlem

Vimperská kapela Narttu si na Štědrý den připravila pro své fanoušky jako vánoční dárek nový hudební klip “Za zrcadlem”.

 

 

 

     Jsme rádi, že máme možnost Vám představit  novou píseň z právě připravovaného CD, které vyjde na jaře 2016.

 

     Kdo je kapela Narttu, jak nový hudební klip vznikl a jak se mladým Vimperákům daří na hudební scéně, na to jsme se zeptali hudebníka a textaře Honzy Tláskala.

 


Můžete nám stručně představit kapelu Narttu?

 

Kapela Narttu je mladá česká ambiciózní wom-rocková kapela, působící na hudební scéně od roku 2006. Její členové pocházejí převážně z Vimperka a okolí. Kapela hraje vlastní tvorbu s výhradně českými texty. Na kontě má demo z roku 2007, živé DVD z roku 2009. První oficiální desku “Letíme jako šílený” kapela natočila v roce 2011 ve studiu Hacienda u Miloše DODO Doležala.

V tomto roce také Narttu vyrazili na společné turné po celé republice s kapelami Harlej a Škwor. Za své krátké hudební působení se dále objevili a objevují vedle celé řady zvučných jmen, jako jsou například: Blaze Bayley (ex Iron Maiden), Arakain, Tublatanka, Kamil Střihavka, Alkehol, Doga a mnoho dalších. Na jaře roku 2014 vyšla prozatím poslední deska s názvem “Tady a teď”, ke které byl natočen videoklip Strašák Viktor. Píseň Zhasínám prázdnej byt z tohoto alba byla nasazena v Kissparádě rádia Kiss Jižní Čechy, kterou po dobu deseti týdnů vyhrávala. Aktuálně kapela připravuje materiál na nové CD, které vyjde na jaře 2016.

 

 

Na Štědrý jste si připravili malou ochutnávku právě z nově připravovaného CD. Píseň “Za zrcadlem”. Kdo je autorem hudby a kdo složil slova?

 

Hudba je v drtivé většině práce celé kapely. Obvykle někdo přijde s námětem, na který se pak nabaluje to ostatní, od basové linky až po melodii hlavního vokálu. S tím si pak hrajeme tak dlouho, až z toho mnohdy vznikne něco docela jiného. Proto i na přebalech CD uvádíme jako autora hudby paní Narttu 🙂 Autorem textu je kytarista Roman.

 

 

Jak dlouho trvá natočení videoklipu? 

 

Vzhledem k tomu, že jsme chtěli stihnout dát fanouškům nějaký vánoční dárek, byla to tak trochu výjimečná situace. Materiál byl pořízen za pouhý jeden den, konkrétně 14. prosince, a jeho tvůrci pak měli pouhých deset dnů na to, aby byl na Štědrý den připraven, za což jim patří obrovský dík! Poděkování pak při této příležitosti patří také manželům Kutilovým a jejich týmu za poskytnutí prostor hotelu Zlatá Hvězda ve Vimperku.

 

 

Když se zamyslíte, co se skrývá u vás “za zrcadlem”?

 

Jako první odpověď mi v hlavě naskočila píseň Franty Sahuly – Stíny na duši .. 🙂 Ale my jsme veselá parta a jak říká klasik: “Za vším hledej ženu”.. 🙂

 

 

Zpíváte v českém jazyce nebo i v angličtině?

 

Dnes už výhradně v českém jazyce. V naší dosavadní tvorbě existuje jedna jediná písnička s původním anglickým textem, ale to byl spíše takový experiment. Jsme česká kapela a chceme, aby nám naši fanoušci rozuměli.

 

 

Jaký máte věkový průměr v kapele?

 

Vím jen, že se to každý rok mění, ale přesné číslo z hlavy nevím. 🙂 Řekněme +/- 27let?

 

 

Všichni, kromě vás, mají přezdívku. Nechtělo by to vám nějakou vymyslet? 

 

Těžko říct. Třeba nějakou mám a kluci ji používají jen v mé nepřítomnosti… 🙂 V každém případě o tom začneme intenzivně přemýšlet!

 

 

Jak to máte s děvčaty? Jste kapele složená z mladých, divokých rockerů, nechystáte casting na zpěvačku?

 

Děvčata, ženy a sličné slečny zkrátka milujeme!!! Snad každá kapela vznikla za účelem “balit holky” a kdo ne, tak kecá.. 🙂 Nás jednou dokonce nějaký hudební kritik označil jako wom-rockovou kapelu (wom – myšleno jako zkratka od slova women) – tj. volně přeloženo hrajeme rock pro ženy 🙂 Nám se to zalíbilo natolik, že jsme toto označení přijali za své a pro vyznavače škatulek jej používáme. Co se ženského pohlaví přímo v kapele týká, to asi dál ponecháme v šatně 😉

 

http://www.narttu.cz/

https://www.youtube.com/watch?v=CJLQuj7_u1c&index=1&list=PLHwnvWtsaxxRY87RAYq7BwILxs0AEjFCB

 

 

Děkuji za rozhovor, přeji hodně dalších hudebních úspěchů a to nejen “Za zrcadlem”.

Lenka Doubková

 

 

{jcomments off}

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu