Pozor na podvodníky! Policie žádá o pomoc

Policie upozorňuje na skupnu podvodníků, která “operuje” na Klatovsku. Při pátrání po podezřelých osobách policisté žádají  občany o spolupráci – pokud  z kamerových záběrů poznáte, nebo pokud se setkáte s  podobnými lidmi a jednáním, oznamte to na Policii ČR tísňovou linku číslo 158, případně na nejbližší policejní služebnu. Informace lze podat i prostřednictvím

e-mailu: kt.oo.klatovy@pcr

Zároveň chceme upozornit občany, ale především pracovníky obchodů, barů, restaurací i čerpacích stanic, aby v obdobných případech byli ostražití. Pokud dojde ke stejnému podvodnému jednání, oznamte případ neprodleně na Policii ČR.

 

kamera1  kamera2  kamera3  

 

 

Tři oznámení o odcizení finanční hotovosti v obchodech – dva muži a dvě ženy chtějí rozměnit bankovky v nominální hodnotě pět tisíc korun, rozptýlí pozornost prodavačů a okradou je .

 

 

Policisté na Klatovsku v měsíci prosinci přijali tři oznámení, kdy při placení zboží v obchodech a rozměňování bankovkek byly prodavačkám odcizeny peníze.

2. prosince v Klatovech na ulici Pražské přišla do obchodu skupinka čtyř osob, z toho dva muži a dvě ženy. Jedna žena chtěla zaplatit bankovkou v nominální hodnotě pět tisíc korun. Ženy se dohadovaly a muži chodili po obchodě. Žena vracela krabičku s cigaretami a uvedla prodavačce, že jí nechce.

Prodavačka vrátila bankovku a po odchodu zákazníků prodavačka zjistila, že jí chybí tři tisíce korun.

 

V prodejně v obci u Klatov dne 16. prosince po desáté hodině dopoledne do obchodu přišli dva muži a jedna žena a vydali též bankovku ve stejné hodnotě. Prodavačka okamžitě zjistila, že jeden muž odcizil dva tisíce. Pachatelé odjeli osobním vozidlem tovární značky Ford.

 

Ve stejný den v Sušici na ulici Kaštanové po jedenácté hodině dopoledne do obchodu přišel neznámý muž a chtěl noviny a prodavačka jej odkázala na jiný obchod. K pokladně přišel další muž a chtěl cigarety, prodavačka je prodala a muž neustále opakoval různé záminky. Muž zaplatil bankovkou v hodnotě pět tisíc korun. Po jejich odchodu si prodavačka povšimla, že byly odcizeny peníze ve výši tři tisíce korun.

 

Popis osob: Dva muži i dvě ženy tmavší pleti jsou ve věku 25 – 35 let a mladší muž měl ve spodní části chrupu dvě zlaté výplně zubů. Mluvili špatně česky.

 

-p cr, red-

{jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu