Mladší žáci HC Vimperk začali rok 2016 výhrou

MLADŠÍ ŽÁCI HC VIMPERK VSTOUPILI DO NOVÉHO ROKU VÝHROU NAD VESELÍM.

 

Po vánočních svátcích se o víkendu 2-3. ledna 2016 opět rozběhla mistrovská utkání ligy mladších žáků skupiny H+I, kdy vimperští na domácím ledě přivítali tým TJ Lokomotivy Veselí nad Lužnicí.

 

Vimperští o vánočních svátcích nezaháleli a nepověsili brusle na hřebík, ale zúčastnili se celkem dvou vánočních turnajů, kdy v neděli 27.12.2015 odehráli turnaj v Klatovech, kde obsadili pěkné druhé místo a hned v úterý 29.12.2015 se zúčastnili se dvěma týmy FREESTALE CUPU 2015 v Hluboké nad Vltavou, kde se hrál minihokej 3 na 3, kde jeden tým turnaj vyhrál a druhý tým skončil těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě. Ikdyž vimperští v těchto turnajích dosáhli velmi pěkných výsledků, jejich hra nebyla podle představ jejich trenérů a proto se očekávalo, jak bude jejich hra vypadat v mistrovském zápase proti Lokomotivě Veselí n/Lužnicí.

 

Od začátku šlo o velmi vyrovnaný souboj a vůbec to nevypadalo, že mezi oběma týmy je rozdíl 12 míst v tabulce. Soupeř od Lužnice přijel do Vimperka překvapit a představil se na vimperském ledě velmi kvalitním bruslením a nic nedal domácímu týmu zadarmo. Vimperští sice první třetinu vyhráli v poměru 2:0, když se trefila jednou Lucka Eignerová a Jirka Beníšek, ale soupeř měl také brankové příležitosti a jenom díky Šimonu Kurzovi v brance domácích svítila po první třetině na kontě domácích nula. Domácímu týmu se vůbec nedařila souhra obránců a útočníků, vše bylo na „náhodu“ a z jejich hry se úplně vytratila kombinace, která je zdobila začátkem sezóny.

 

Druhá třetina z pohledu domácího týmu byla ještě horší než ta první, hráči neplnili pokyny, které dostali o přestávce od svých trenérů a podle toho také hra vypadala. Sice vimperští ve druhé třetině přidaly další dvě branky o které se postaral opět Beníšek a Koška, ale i soupeř dvakrát udeřil, když hned v úvodu druhé třetiny prostřelil Kurze Řehoř a v závěru druhé třetiny dokončil bratrskou spolupráci Filip Petrásek, který působil vimperským velké problémy svým pohybem a šikovností.

 

Před třetí třetinou bylo ve vimperské kabině hodně „hlasito“, neboť hra domácího týmu byla opravdu špatná. Naštěstí si hráči uvědomili sami, že nehrají dobře a ve třetí třetině se jejich hra trochu zvedla a během deseti minut rozhodli zápas třemi brankami o které se postupně postaraly Beníšek, Eignerová a Koška a rázem to bylo 7:2 pro domácí tým. V 50. minutě došlo ke změně ve Vimperské brance, kdy výborně chytajícího Kurze vystřídal Ondra Koryťák, který hned od začátku měl spousty práce, neboť hráči Lokomotivy se rozhodli, že určitě nesloží zbraně a stále se snažili vstřelit vimperským branky. To se jim také v rozmezí 4 závěrečných minut třetí třetiny povedlo, když se jednou trefil Pekař a dvakrát Filip Petrásek, který tak završil svůj výborný výkon na vimperském ledě hattrickem. V závěru zápasu se za vimperské ještě trefil Jirka Beníšek, který v zápase nastřílel čtyři branky a pečetil tak výhru 8:5 pro Vimperské.

 

 

HC VIMPERK – TJ LOKOMOTIVA VESELÍ NAD LUŽNICÍ 8:5 (2:0,2:2,4:3)

Branky: 8. Eignerová (Tykal), 17. Beníšek (Slanina), 35. Beníšek (Štěpánek), 39. Koška (Beníšek, Slanina), 41. Beníšek, 42. Eignerová (Štěpánek, Czerweková), 50. Koška (Beníšek, Krejčí), 60. Beníšek (Slanina) – 22. Boháč (Řehoř), 37. Petrásek F. (Petrásek D.), 56. Pekař (Řehoř), 57. Petrásek F., 60. Petrásek F.

SESTAVA HC VIMPERK: KURZ (50. KORYŤÁK) – WILLMANN, KREJČÍ – NAROVCOVÁ, CZERWEKOVÁ – SOPEK – KOŠKA, BENÍŠEK, SLANINA – EIGNEROVÁ, TYKAL, ŠTĚPÁNEK – TYKALOVÁ, VANÍK, VODIČKA – JIROUŠKOVÁ.

 

SESTAVA TJ LOKO VESELÍ N/LUŽ. : VYHNÁNEK – PETRÁSEK F., ŘEHOŘ, SOBOTKA, KOFA, VACHUN, BOHÁČ, KOUTENSKÝ, PEVNÝ, PEKAŘ, ŘIMNÁČ, PETRÁSEK D., STAWISLAV

 

 

HODNOCENÍ TRENÉRA HC VIMPERK Martina Willmanna:

Tento zápas sklouzl do naší hry poslední doby. Vůbec se nám, od pěkného výkonu v Jindřichově Hradci, nedaří. Jakoby jsme zapomněli hrát hokej. Úplně se nám vytratila týmová souhra, která nás zdobila od počátku sezóny. Někteří hráči si myslí, že jsou prostě na ledě sami, neplní pokyny ze střídačky a pak se to vše odrazí na hře celého týmu. Dneska nám ani nezahrála obrana, která vesměs táhne tým svým zodpovědným výkonem, ale i oni mají nárok na nějaký ten výpadek. Sice jsme vyhráli, ale předvedená hra mě vůbec nenadchla. Je třeba se vzchopit, poučit se z chyb, které se v posledních zápasech udělaly a hlavně je třeba poctivě trénovat a pokusit se vrátit k naší hře.

 

foto:Zdeněk Formánek 

 

{gallery}vimperk/2016/01_leden/hokej_4_trida_vimperk_veseli/{/gallery}

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu