Tentokrát ‘vedou’ opilci

Tentokrát vedou opilci

V průběhu ledna zaznamenali strážníci vimperské městské policie nárůst téměř u všech druhů přestupkové činnosti. Případy poničení veřejného majetku, velký nárůst případů volně pobíhajících psů, v dopravních přestupcích byla nejčastějším prohřeškem špatně zaparkovaná vozidla nebo blokování vjezdů (výjezdů) parkujícími auty. Bezesporu také výrazně více případů, než v předchozím měsíci, zaznamenali strážníci při řešení událostí spojených s chováním občanů, kteří nezvládli sílu alkoholu a pod jeho vlivem pak potřebovali ‘asistenci’.

 

Vybráno z případů:

Podnapilá žena nasedala do aut u čerpací stanice

V ranních hodinách 3. ledna přijali strážníci oznámení o podnapilé ženě, která u čerpací stanice Robin Oil obtěžovala řidiče a nasedala k nim do aut. Strážníci se nejprve pokusili ženě domluvit, ta se ale chovala dost agresivně a odmítla s nimi spolupracovat při prokázání totožnosti. Proto ji zhruba po půl hodině předvedli na OO P ČR Vimperk, kde bylo zjištěno, že se jedná o devětadvacetiletou místní ženu. Ta byla podrobena lékařskému vyšetření a následně převezena do protialkoholní záchytné stanice v Českých Budějovicích. Vystřízlivění ji kromě ostudy stálo i pěknou sumičku.

 

Usnul u výtahové šachty

V ten samý den po osmé hodině večer volala strážníky MP na pomoc žena z domu v ulici K. Weisse. Uvedla, že v jejich domě zvonil na zvonky vytrvale podnapilý muž a poté, co mu někdo z nájemníků otevřel, usnul v přízemí u výtahové šachty. Strážníci opilce, v němž poznali místního pětapadesátiletého muže, probudili a protože v domě nebydlel, z místa ho vykázali.

 

Záchranáři se pojistili

Čtvrt hodiny po půlnoci 5. ledna požádala o pomoc záchranná služba Jihočeského kraje – při zásahu v hospodě v Nádražní ulici. Důvodem přivolání záchranky byl podle hlášení zraněný člověk v silně podnapilém stavu a záchranáři se obávali nepřiměřené agrese a fyzického útoku, proto požádali strážníky o asistenci. Zraněný opilý muž po ošetření odmítl odjet do nemocnice na podrobnější vyšetření, celou událost si k došetření převzala státní policie. Na místě, při zásahu záchranářů, k žádnému incidentu nedošlo.

 

Rodinnou hádku sledoval celý dům

Na tři krále, ve středu 6. ledna byo oznámeno strážníkům, že obyvatelé ulice SNP jsou svědky zřejmě domácí hádky, která přesáhla hranice společného bydlení partnerů. Muž se z rozepře zjevně potřeboval uklidnit mimo byt, ovšem svou zlost si vybíjel na nesprávném místě a dělal nepořádek kolem domu. Pak se vydal i dále do ulic – strážníci ho na místě nezastihli, ale co zastihlo je, bylo hlášení jejich kolegů ze státní policie, kteří uvedeného muže hledali pro podezření z prořezávání pneumatik u vozů v ulici SNP, které nahlásil jiný oznamovatel přímo na OO Policie ČR.

 

Hledá se muž!

Pohřešovaného muže oznámil strážníkům vimperský občan 8. ledna večer. Uvedl, že má obavy o jeho zdravotní stav a dále, že hledaný by se mohl nacházet v prostoru kolem autobusové zastávky u nemocnice. Na udaném místě ho skutečně strážníci našli. Nic mu nebylo, jen zmožen usnul na lavičce. Hlídka ‘hledaného’ vzbudila a doporučila mu, aby odešel domů, což se zhruba po deseti minutách stalo.

 

Na opilou ženu na zemi nebyl hezký pohled

V pátek 15. ledna oznámil anonymní telefonát strážníkům, že v ul. Nádražní leží na zemi opilá žena. Hlídka MP zjistila že se jedná o místní ženu, která nezvládla množství požitého alkoholu. Nebyla zraněná, odmítla vyšetření ZZS, hlídka ji pak raději doprovodila domů.

 

Z dlaších případů:

Podezření na týrání dítěte Anonymní telefonát 4. ledna v odpoledních hodinách přidělal starosti nejen strážníkům, ale i sociálnímu odboru úřadu. V telefonátu bylo Mp oznámeno, že v domě na náměstí, v jedné z rodin dochází zřejmě k týrání malého dítěte. Bližším prověřením  místa se podařilo asistentům prevence kriminality zjistit rodinu, která zde bydlí v pronájmu a odpovídá popisu rodičů i dítěte. Událost byla nahlášena sociálnímu odboru MÚ a Policii ČR.

 

Střelba v městském parku

V podvečerních hodinách vyděsila obyvatele města střelba ozývající se z městského parku. Policie ČR požádala kolegy z MP o spolupráci při prošetřování této události. Při šetření události o pár hodin později byla nalezena airsoftová zbraň, věrná napodobenina AK 47 – o případu jsme již informovali v samostatném článku – VÍCE ZDE

 

Pitbull zakousl pudla

O toulavých psech už bylo napsáno mnoho, přesto se takové případy množí a někdy mívají i tragický konec, podobně jako ten následující: ve čtvrtek 14. ledna nahlásila strážníkům městské policie žena, že jí černý pes, pravděpodobně pitbull, zakousl v místech před kadeřnickým salonem ve Vimperku jejího psa, pudla. Majitel agresivního psa spolu se psem utekli pryč. Žena muže popsala, celé příhodě byli přítomni i tři svědkové. Po majiteli psa strážníci pátrají.

 

Kněžkám lásky zima nevadí

V odpoledních hodinách 14. ledna byla kamerovým dohlížecím systémem zjištěná zakázaná činnost ženy v Pasovské ulici. Hlídka strážníků na místě zjistila, že žena, trvalým pobytem na Slovensku, stopovala auta a řidičům nabízela sexuální služby, čímž porušovala městskou vyhlášku.  

-mp, red-

 

{jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu