Kadeřničtí mistři ze Sušice

Opět prokázali, že patří mezi nejlepší

 

Kadeřníci a kadeřnice ze SOŠ a SOU Sušice sbírají body na domácí i mezinárodní scéně  už léta. V poslední době se o nich dozvídáme  z výsledků prestižních soutěží jako o nejlepších v TOP žebříčku mladých   kreativních mistrů kadeřnické profese. Je to pro  ně samotné skvělá vizitka a  úspěšná startovní pozice  osobní kariéry, ale také výborná reputace, kterou  tento obor na sušické škole má. Pedagogové, kteří  se mladým kadeřníkům věnují, mohou být  právem hrdí na své svěřence a patří jim za jejich přístup a profesionalitu  poděkování, stejně jako všem  soutěžícím za reprezentaci města na Otavě v tom nejlepším slova smyslu.

 

uvodsusice-kadernice-koruna-kreativity-mistrovstvi-2016-10 galerie-980

 

Posledním zaznamenaný úspěch a doslova “korunou” je vítězství  v soutěži Koruna kreativity 2016  Mistrovství ČR. 1. ročník Mistrovství České republiky v týmech, kterého se zúčastnilo 9 kadeřnických týmu z 8 středních odborných škol z celé republiky, byl vyhlášen V rámci 11. ročníku kadeřnické soutěže Glamour – Kouzlo krásy 2015 v Sušici loni v listopadu. Tuto soutěž  rovněž zcela ovládl sušický tým. 

Finále soutěže, kterou pořádala Asociace Fisy z.s., akreditovaná MŠMT, proběhlo  v Jesenici u Prahy minulý týden. Ze semifinálových kol, které se konaly v listopadu loňského roku v Čechách a na Moravě, postoupilo 32 škol s celkovým počtem více než 80 soutěžících. Konkurence tedy nebyla nikterak slabá, o to více úspěch sušických těší.

 

 

susice-kadernice-koruna-kreativity-mistrovstvi-2016-5 galerie-980 susice-kadernice-koruna-kreativity-mistrovstvi-2016-6 galerie-980

 

susice-kadernice-koruna-kreativity-mistrovstvi-2016-7 galerie-980  susice-kadernice-koruna-kreativity-mistrovstvi-2016-8 galerie-980

 

susice-kadernice-koruna-kreativity-mistrovstvi-2016-9 galerie-980

 

Ze SOŠ a SOU Sušice postoupili do finále čtyři žáci a posbírali dohromady pěknou řádku ocenění, včetně mety absolutně nejvyšší.

 

V disciplíně Extravagantní pánský střih a styling soutěžili Dominik Jílek s modelem Tomášem Kopřivou a Sandra Schmidjellová s modelem Štěpánem Pojarem. V disciplíně Harmonie barev extravagance- foukaná obsadila krásné 3. místo Marcela Burianová s modelkou Lucií Plojharovou.

 

 

 

susice-kadernice-koruna-kreativity-mistrovstvi-2016-11 galerie-980

 

Nejúspěšnější žákyní ze SOŠ a SOU Sušice se stala Václava Toušová s modelkou Anetou Rigovou, které byly uděleny dvě nejvyšší ocenění. Od odborné poroty získala 1. místo v disciplíně Dámský společenský účes ve stylu Lady Gaga a stala se tak MISTREM ČESKÉ REPUBLIKY. Asociace Fisy z.s. vyhlásila Václavu Toušovou ABSOLUTNÍM LAUREÁTEM soutěže KORUNA KREATIVITY, tudíž soutěžícím s nejlepším výsledným hodnocením ze všech kadeřnických soutěžních disciplín. 

Navázala tak na loňský úspěch sušické kadeřnice Moniky Hermanové.

-red, sos a sou susice-


Zdroj: http://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/foto-s-lady-gaga-se-stala-mistrem-republiky-mezi-kadernicemi-20160128.html