6 startů – 6 vítězství

Dalo by se říci, zimní přípravná sezona jak „přes kopírák“ z konce roku 2014 do závěru roku 2015 plus jedno vítězství navíc. To je vizitka nejlepšího sušického běžce Pavla Štěpáníka, který opět v rámci zimní přípravy absolvoval  řadu běhů mimo dráhu a při všech nastoupených startech nedal svým soupeřům šanci.

 

Ještě na podzim roku 2015 stačil Pavel vyhrát premiérově romantický běh Kolem hradu Velhartice v krásné kulise slavnostního zamykání hradu, které proběhlo 31. října. Zde se přestavily i dvě sušické atletky. Vanda Holá si doběhla pro 5. místo a Jana Hošková pro místo deváté. Starty Pavla Štěpáníka pak pokračovaly vítězně 7. listopadu v Horažďovicích na kopcovité 6,5 km trati na 22. ročníku „Běhu kolem Práchně“ a v Blovicích u Plzně při „Běhu 17. listopadu“ . V tomto závodě o délce 6,2 km znovu vylepšil svůj vlastní traťový rekord. V Čimelicích, 5. prosince, slavil sušický běžec další vítězství na „Mikulášském běhu“, v  krosu na 8,8 km.  „Vánoční běh pod Černou věží“ konaný 26.12. 2015 v Klatovech byl sice provázen určitými pořadatelskými zmatky, ale vítězství Pavla nad bývalým českým krosovým reprezentantem v dresu AC Kroměříž, Martinem Freiem , bylo jasné a výsledný čas byl opět lepší času z předešlého roku. Závěr roku patřil v Pavlově podání tradičně „Silvestrovskému běhu“ na 4,8 km ve Ždírci u Plzně. Jak jinak, než opět vítězně. Obhájil tak svá vítězství v tomto závodě z let 2013 a 2014. A tentokráte na suché trati si výrazně vylepšil i svůj osobní nejlepší čas.

   stepanik

 

Pavel Štěpáník ( č. 161 )  vede pole běžců při startu na „Vánočním běhu pod Černou věží“ v Klatovech

(Foto Kanta/Deník)

 

Výsledky Pavla Štěpáníka v zimních přípravných závodech byly opět výborným testem a prokázaly, že v podstatě dráhový specialista středních tratí dokáže při vhodně zaměřené přípravě porážet i krosové a silniční běžce a že není žádnou skleníkovou květinkou. Věřme, že úsilí a úspěchy v zimní přípravě bude moci atlet sušické TJ plně zužitkovat hlavně v letní sezoně na dráze.

 

 

Zdeněk Nešpor

Foto: Kanta/Deník