Vyhodnocení spotřeby tepla – Teplo Vimperk

 

 

 

Spotřeba tepla v roce 2015

 

 

Začátek kalendářního roku je příležitost ohlédnout se a vyhodnotit rok předcházející. V loňském roce 2015 se nám podařilo vytápět jak bytové domy, tak i další nebytové objekty bez větších odstávek, či poruch, které by mohla většina našich odběratelů zaznamenat. Kromě této takřka bezproblémové dodávky tepla se nám také podařilo nainstalovat odlučovač tuhých znečišťujících látek ze spalin ve štěpkové kotelně. Díky tomuto odlučovači se nyní několikanásobně snížilo množství vypouštěných emisí do ovzduší.

 

Rozběhli jsme také projektové práce na připojení bytových domů na starém sídlišti, kde do dnešního dne zatím 40 bytů, především těch, které dnes vytápějí byty uhlím nebo dřevem, projevilo zájem o připojení na tepelné hospodářství prostřednictvím bytové předávací stanice. Zájemci oceňují především, že instalace předávací stanice na stávající rozvody je velmi jednoduchá a měření dodaného tepla bude pro každý byt zvlášť. Na projektové dokumentaci a přípravě stavebního řízení budeme intenzivně pracovat v následujících měsících.

 

Rok 2015 byl po roce 2014 dalším v řadě s krátkou a teplou zimou a stal se tak druhým nejteplejším rokem za posledních 10 let, a proto se v loňském roce průměrné náklady na vytápění z tepelného hospodářství pohybovaly na částce 10 101,- Kč pro průměrný byt o 62 m2 a 6 089 Kč na přípravu teplé vody.

 

V roce 2016 plánujeme optimalizovat a vylepšit provoz v nových předávacích stanicích na ulici 1.máje. Také se chystáme zrealizovat připojení bytových domů na starém sídlišti tak, aby majitelé bytů nemuseli příští zimu si dále pořizovat další zásoby uhlí, a zlepšit tak ovzduší na místním sídlišti. Rovněž bychom chtěli některým našim zákazníkům pomoci získat dotace na snížení energetické náročnosti jejich budov a v neposlední řadě bychom rádi rozšířili počet našich zákazníků, u kterých provozujeme plynové kotelny, provádíme rozúčtování tepla nebo instalujeme termostatické ventily. Našim cílem je, aby odběratelé byli spokojeni s našimi dodávkami tepla, považovali naši společnost za slušného a pracovitého partnera, který jim může i pomoci s vylepšováním tepelné pohody v objektu za dlouhodobě stabilní cenu a na kterého se jako svého dodavatele mohou spolehnout. 

 

Více zde.

 

 

(red,teplovimperk)

 {jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu