florbal

Florbalisté v Budějovicích nezklamali

K prvnímu utkání na turnaji v hale SKP v Českých Budějovicích nastoupili vimperští k utkání s domácími Jokers. Utkání jak výsledkově, tak herně vypadalo vcelku jednoznačně a skončilo i vyšším skóre 10:2 pro naše florbalisty. V druhém utkání po dvou remízách z předešlých utkání, chtěli konečně vimperští třeboňské béčko porazit, ale ani na potřetí se to nepovedlo a zápas skončil 4:4. Škoda jen, že před vyrovnávací brankou Třeboně, zahrál jejich hráč rukou a následně při standartní rozehrávce a vyrovnávacím gólu pět vteřin do konce utkání, jejich hráč stál v brankovišti a bránil našemu brankáři chytat. Oba tyto přestupky rozhodčí prý neviděli, bohužel.

 

 

První utkání:

 

FBC Jokers České Budějovice – TJ Šumavan Vimperk 2:10 ( 1:4 – 0:4 – 1:2 )

Branky Vpk: 1. Pešl (Hubáček), 8. Pešl, 11. Myslík (Vincík), 14. Křešnička (Pešl), 16. Hubáček (Robl), 16. Schwamberger (Vincík), 20. Šindler TS, 25. Schwamberger (Šindler), 36. Robl (Myslík), 38.Vincík (Schwamberger)

Vyloučení: 0:1 –

Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Bílý – Kohuheiser –

Diváků: 5

Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:10, 2:10

Sestava: Petr, (Říha) – Pešl, Robl, Hubáček; Myslík, Janda – Vincík, Křešnička, Schwamberger; Šindler, Smolík – Havelka, Hrach

 

 

Druhé utkání:

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Santos Třeboň 4:4 ( 1:1 – 1:2 – 2:1 )

Branky Vpk: 10. Havelka (Janda), 23. Hrach (Janda), 39. Křešnička (Šindler), 39. Pešl

Vyloučení: 0:1 –

Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Brabec – Bílý –

Diváků: 10

Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4

Sestava: Petr, (Říha) – Pešl, Robl, Hubáček; Myslík, Janda – Vincík, Křešnička, Schwamberger; Šindler, Smolík – Havelka, Hrach

 

Tabulka: https://www.ceskyflorbal.cz/souteze/ostatni/jihocesky-prebor-muzu-B/tabulka

 

Statistiky: https://www.ceskyflorbal.cz/souteze/ostatni/jihocesky-prebor-muzu-B/statistiky

 

Hodnocení trenéra Davida Šindlera:

Po delší odmlce nás opět čekal velmi důležitý turnaj, kde nás čekal soupeř, se kterým na dálku bojujeme o první místo. Po výborném vstupu do první třetiny a pokračujícímu navyšování skóre jsme našeho soupeře porazili vysoko 10:2. Druhý zápas s týmem Třeboně B byl během sezony vždy remízový a nebylo tomu jinak i nyní. Zápas, byl velmi vyrovnaný, kdy se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Tento zápas, jsme ale chtěli vyhrát. Po úpravě sestavy se nám podařilo dostat do vedeni o 1 gól, ale v čase 44:55 tzn. 5 vteřin před koncem soupeř ze standartní situace srovnal. Ztráty dvou bodů je velká škoda, ale remíza dle vývoje zapasu je nakonec spravedlivá. Tuto ztrátu musíme získat zpět na dalším velmi důležitém turnaji v Kaplici následující týden.

 

Hodnocení nové posily Petra Křešničky:

Těžko se mi hodnotí výkony mužstva, ve kterém jsem zatím odehrál pouze dva turnaje. Pokud ale mám posoudit nějaký vývoj v kvalitě hry našeho týmu mezi zápasy na minulém turnaji a těmi dnešními, tak musím říci, že rozdíl byl patrný hned v prvním dnešním utkání, kdy jsme v přímém souboji o 1. místo v tabulce bojovali s Jokers ČB. Už v průběhu lednového turnaje v Hrdějovicích jsme si něco řekli k tomu, jak a co bychom chtěli hrát, a zatímco v Hrdějovicích to byl stále ještě “hurá florbal”, čemuž odpovídaly i výsledky 12:7 a 15:10, tak dnes už předváděná hra, hlavně obranná činnost celých pětek, vykazovala určitou taktiku a schopnost jednotlivců hrát na svých postech zhruba to, co bychom si představovali. K výsledkům asi netřeba nic převratného dodávat. Jokers jsme v prvním utkání nepustili prakticky k ničemu a od začátku bylo naprosto zřejmé, kdo má otěže zápasu pevně v rukách. V druhém utkání jsme narazili na daleko kvalitnějšího soupeře, i když pohled na tabulku v tomto ohledu trochu klame. Třeboň nás hodně trápila, v některých pasážích hry byla lepší, ale ukázala se síla týmu, kdy jsme byli schopni otočit stav z 2:3 během dvou střídání na 4:3. Škoda zpackaného závěru, kdy jsme 5 vteřin před koncem utkání neubránili rozehrávku soupeře a dovolili mu tak vyrovnat. Bolí to o to víc, že jsme se díky případnému vítězství mohli na špici tabulky lehce utrhnout. Co se týká jednotlivců? Nerad v týmových sportech někoho vyzdvihuji nad ostatní, ale dva hráče jmenovat musím. Vynikající výkony dnes v obou zápasech předvedl brankář Vláďa Petr a naprostým lídrem obrany a stavebním kamenem celého týmu byl Martin Myslík, který je ve hře jak dopředu tak dozadu momentálně nepostradatelným článkem týmu. V závěru soutěže nás nečeká nic lehkého. Chceme-li dosáhnout vytouženého postupu, pak budeme muset ještě pořádně zabrat a získat spoustu bodů. Už v neděli v Kaplici nás čekají velmi důležitá utkání s Českým Krumlovem a zejména s domácím týmem, jenž je momentálně naším největším soupeřem v boji o čelo tabulky.  

 

(red)

 

 

{jcomments off}

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu