Víkendové zápasy zvládnuté na jedničku

 VIMPERŠTÍ MLADŠÍ ŽÁCI ZVLÁDLI VÍKENDOVÉ ZÁPASY NA JEDNIČKU

 

 

O víkendu 5-6. března odehráli mladší žáci HC Vimperk dva velmi důležité zápasy, kdy v sobotu 5. března vyjížděli na led druhého Meteoru Třemošná a v neděli je čekal velmi nevyzpytatelný soupeř z Klatov. Sobotní zápas v Třemošné byl pro vimperské velkou zkouškou jejich momentální formy. Hráči meteoru se vyznačují velmi kvalitním bruslením i kombinační hrou a právem jim před sobotním zápasem patřila druhá příčka tabulky ligy mladších žáků, hned za vimperským týmem, který však měl k dobru jeden zápas. V tomto zápase šlo tedy o boj o čelo tabulky.

 

     Vimperští, kteří postrádají po zápase s Příbramí Martina Willmanna se však nezalekli svého soupeře a hned od první minuty zápasu začali bušit do obrany soupeře a hned v druhé minutě se prosadil Vimperský štírek Honza Štěpánek a otevřel skóre. Ve 13. minutě přidal druhou branku výborně hrající Lukáš Krejčí a bylo to 2:0 pro Vimperk. Domácí tým však nesložil zbraně a svým pohybem dělal vimperským problémy a Slanina ve Vimperské brance musel ukázat pár těžkých zákroků.

 

     Druhá třetině se vůbec vimperským nepovedla. Uspáni dvoubrankovým vedení upustili od hry z první třetiny a nechali aktivitu na holích domácích hráčů, kteří v rozmezí sedmi minut druhé třetiny dokonali obrat v zápase a po dvou brankách Renera a jedné Šmída otočili zápas ve svůj prospěch. A to nebylo všechno. Jenom díky Slaninovi ve Vimperské brance druhá třetina neskončila vyšším náskokem domácího týmu. Vimperská lavička si musela po třetí obdržené brance vzít time out a své hráče zklidnit a nabádat je k větší aktivitě a lepšímu bruslení. Vimperským time out pomohl, zklidnili hru, vyrovnali se v bruslení domácímu týmu a pomalu se hra začala opět vyrovnávat. Odměnou vimperským za jejich aktivitu v závěru druhé třetiny byla vyrovnávací branka Jirky Beníška a do kabiny na přestávku mezi druhou a třetí třetinou odcházeli oba týmy za vyrovnaného stavu 3:3.

 

     Do třetí třetiny vstoupili vimperští daleko aktivněji než do třetiny druhé, domácí hráče napadali již v jejich obranném pásmu a odměnou byla pro vimperské čtvrtá branka, o kterou se postaral Lukáš Krejčí. A vimperští i nadále hráli velmi aktivně a zodpovědně a domácí tým již moc nepouštěli do žádných velkých akcí. V 58. minutě prostřelil domácího gólmana Tomáš Koška po páté a vimperský tým tak vyhrával již 5:3. Na tomto již nezměnilo ani odvolání domácího gólmana a hra v šesti hráčích a vimperští si tak z Třemošné odváželi velmi důležité dva body.

 

 

HC METEOR TŘEMOŠNÁ – HC VIMPERK 3:5 (0:2,3:1,0:2)

 

BRANKY: 23. Šmíd (Horský), 26. Rener (Rensnecker), 27. Rener (Černý) – 2. Štěpánek (Tykal), 13. Krejčí (Beníšek), 39. Beníšek, 44. Krejčí (Beníšek), 58. Koška (Vodička)

 

 


 

 

Po velmi vyčerpávajícím sobotním zápase čekal na vimperské v neděli na domácím ledě tým Klatov, který také v sobotním zápase dokázal zvítězit a to na ledě Motoru České Budějovice.

 

Vimperským se vstup do utkání vůbec nepovedl a hned po 20 vteřinách inkasoval po individuální chybě v útočném pásmu. Ale tuto chybu vimperští ihned napravili a po dalších 20 vteřinách bylo vyrovnáno, když se trefil Václav Tykal. Od této doby vzali domácí hráči otěže zápasu do svých rukou a nedali soupeři z Klatov žádnou šanci. V první třetině přidali dalších pět branek, kdy hattrick dovršil Vašek Tykal a k němu se přidala dvakrát LucieEignerová a jednou se trefil Jirka Beníšek.

 

     Druhá třetina byla podobná té první. Vimperským vycházely pěkné kombinační akce, ze kterých skórovali a soupeř se jenom ojediněle dostával k brance vimperských. Ve druhé třetiny za vimperské třikrát skóroval Jirka Beníšek a dvakrát s chutí hrající Tomáš Koška. Za soupeře se Kolář a z trestného střílení Prokop. Po druhé třetině byl stav 11:3 ve prospěch domácího týmu.

 

     Třetí třetina byla opět v režii domácího týmu a obraz hry se nezměnil. Soupeř na branku domácího , kterou již hájil Šimon Kurz, vystřelil jenom sporadicky a domácí tým se bavil svým hokejem a předváděl velmi pohledné kombinace. Ve třetí třetině vimperský tým ještě přidal další čtyři branky o které se postupně postaral Štěpánek, Vostradovský, Beníšek a Eignerová, která tak dovršila také hattrick a korunovala tak svůj výborný výkon, který podává již několik zápasů. Za soupeře korigoval výsledek Uhlík a vimperský tým tak vyhrál vysoko 15:4.

 

HC VIMPERK – HC KLATOVY 15:4 (6:1,5:2,4:1)

 

BRANKY: 1. Tykal (Štěpánek, Eignerová), 3. Tykal (Eignerová), 6. Tykal (Vostradovský, Eignerová), 8. Eignerová (Štěpánek, Tykal), 11. Beníšek, 20. Eignerová (Štěpánek), 23. Koška (Beníšek), 27. Beníšek (Czerweková), 29. Beníšek (Koška, Krejčí), 33. Beníšek (Koška), 40. Koška (Beníšek), 52. Štěpánek (Eignerová), 54. Vostradovský (Krejčí), 58. Beníšek (Koška), 58. Eignerová – 1. Prokop, 27. Kolář (Mazancová), 36. Prokop (TS), 43. Uhlík (Prokop)

 

SESTAVA HC VIMPERK: SLANINA (KURZ) – KREJČÍ, TYKALOVÁ – CZERWEKOVÁ, NAROVCOVÁ (SOPEK) – KOŠKA, BENÍŠEK, VODIČKA (VANÍK) – EIGNEROVÁ, TYKAL, ŠTĚPÁNEK (VOSTRADOVSKÝ)

 

HODNOCENÍ ZÁPASŮ TRENÉREM Martinem Willmannem: Tyto víkendové zápasy byly pro náš tým velmi náročné, by´t to možná nevypadá. V Třemošné jsme odehráli velmi kvalitní zápas s kvalitním soupeřem a pro hru Meteoru mám jenom slova chvály. Úplně jiný zápas než před týdnem s Příbramí. Na domácím týmu bylo vidět, že chtějí hrát hokej a mají výborné bruslaře a technické hráče. Nám se v Třemošné povedl vstup do zápasu, ale nechali jsme se ukolíbat výsledkem a podle toho vypadala druhá třetina, kdy Meteor hrát na brejky, které jsme si nepohlídaly a to se jim vyplatilo. Třetí třetina byla zase z naší strany jedna z nejlepších, které jsme v soutěži odehráli a náš tým měl velkou vůli zápas dotáhnout do vítězného konce, což se nakonec podařilo. Každý z našich hráčů nechal na ledě maximum, co mohl nechat a to se vyplatilo. Zápas s týmem Klatov se zdá být pohodový, ale až tak lehké to nebylo. Byla zde únava ze soboty a potom, když vedete větším rozdílem, těžko se hráči motivují. Ale naši svěřenci v neděli hráli s velkou chutí, což bylo vidět na ledě a některé akce, které zde předváděly, byly opravdu velmi pohledné. Konečně se nám podařilo přenést věci z tréninku do zápasu, za což jsem opravdu rád. Teď nás ve středu čeká zápas v Soběslavi proti táborskému „B“ a v neděli 13. března od 10:30 hodin domácí zápas s týmem Rokycan, kterému máme co vracet.

 

Tímto bych chtěl tedy pozvat všechny vimperské fanoušky, aby přišli naše hráče v neděli 13. března povzbudit, budou to potřebovat a hlavně za své výkony po celou sezónu si to určitě zaslouží!