Poslední zimní prohlídka

zimni prohlidky mourence-13 brezen

 

“Otevřeme několik zámků a zpřístupníme šumavský románsko-gotický kostel na Mouřenci u Annína naposledy v zimě,” říká annínský rodák Lukáš Milota, jehož je Mouřenec nad Annínem srdeční záležitostí.

 

Přidává pozvánku na tuto neděli:

“Komentovaná prohlídka začíná v neděli 13. března ve 14 hodin. Pro návštěvníky budou, podobně jako  o minulém víkendu, připraveny horké nápoje zdarma – ovocný čaj a černá hořká káva, které říkáme “kafe Moritz” (odvozeno od svatého Mořice, který měl podle legendy tmavou pleť). Na všechny zájemce se těší dva průvodci, tradičně nebude chybět  nabídka drobných suvenýrů.”

 

Mouřenec se snad už brzy, také díky  návštěvníkům kteří právě formou dobrovolného vstupného a koupí suvenýrů přispívají, dočká obnovy  vzácných fresek. Ta podle restaurátorů přijde na desítky tisíc korun.

Další prohlídky během víkendu je možné domluvit individuálně na telefonním čísle 607 118 846 nebo na e-mailu: lukas.milota@centrum.cz

 Mouřenec na sklonku zimy - foto Jana Kadlecová

O týden později se můžete těšit  na další program na Mouřenci – 20. března je od 14 hodin připraveno pásmo o životě Pána Ježíše Ecce Homo. Půjde o písně i texty v podání hudební skupiny Druhý pokus z Kašperských Hor. Velikonoční akce a dlaší  najdete také na našem webu.

 

-red, foto J. Kadlecová-

{jcomments off}

Mouřenec ožívá a chystá pestrou a nabitou sezonu 2016!