rozhlasl5

Městský rozhlas – vadí, nevadí?

Box Diskuzní fórum, slouží pro naše čtenáře k diskuzi. Můžete nám zde sdělit co vás trápí, co se vám nelíbí, nebo co vás naopak potěšilo. 

 

Sešlo se nám zde více dotazů, které jsme poslali na radnici a zde máte odpověď na první problém, který trápí některé občany Vimperka.

 

 

28. listopad 2015

 

Vladimír Štumpa

Zajímalo by mně, proč Město(?) obec Vimperk stále despoticky ohrožuje občany dvoufázovým oznamováním něčeho v obecním rozhlase. Nepříjemným hlasem. Přednášku si mohu zjistit z plakátu nebo na www. Co se děje v jedné ulici – třeba změny v dovateli el. energie, zcela jistě nezajímá obyvatele jiných ulic. Použití rozhlasu bych si představoval pro oznámení vyjímečného stavu, stanného práva, okupace, ubytování muslimů na zámku (jak je plánováno) a podobně. Připadám si jako ve vesnici o 300 obyvatelích. Lidé zavírají okna a informace si mohou zjistit několika jinými způsoby. Nedávno jsem byl týden v Čes. Budějovicích a byl tam klid. U nás jsme zastupiteli řízeni jako obchodní dům.

 

 

7. prosinec 2015

 

Eva Duspivová

Znam skutecne dost lidi, kteri zaviraji okna hned, jak se ozve mestsky rozhlas, protoze uz maji na hlaseni alergii. Je to jak kdysi na vsi, kdyz prijel vykup kozek nebo sberna peri. Zajimalo by me, kolik lidi to skutecne posloucha, ale tipuji, ze moc jich nebude.

 

 

 

12. prosinec 2015

 

Vladimír Štumpa – Eva Duspivová

Přesně. Radní chtějí toto městečko přiblížit Č. Krumlovu, ale řídí to jako vesnici. V jedné sousední vesnici také starosta stále hlásil, hlásil, ale dal pokoj – když mu bylo řečeno, že mu od hulákotvoru odstřihnou dráty. V deset zde hlasitě hlásí a zopakují. V šestnáct to samé: hlásí a zopakují (jednou to trvalo 6 minut a zažil jsem tento akustický despotismus i v sobotu). O kdejaké přednášce musí všichni slyšet. Kdyby sem přijel někdo z civilizované obce, zadivil by se a nechtěl se sem přestěhovat. Stačí i štěkot psů ve dne v noci a tejné je to i s místní lokálkou. Město je vlivový inkubátor jako v supermarketu – na manipulování (s ovcemi?). Mají Vimperské noviny, mají www, mají plakáty a 2x za měsíc nám můžou vhodit letáček. To nestačí? Někdo je přízemní a trpí nedomykavostí mozkových chlopní. Velmi si rozmyslím, koho budu volit. Tyto – známé tím, že pro občana neudělají nic a také tím, že kdo nejde s námi, jde proti nám – určitě ne.

 

 

 

Odpověď z radnice

Pravidla pro užívání městského rozhlasu určuje směrnice 2/2014 schválená Radou města Vimperk. V současnosti rada města neuvažuje o změně těchto pravidel. 

 

 http://www.vimperk.cz/files/6216-smernice-c-2-2014-pravidla-pro-uzivani-mestskeho-rozhlasu-ve-vimperku.pdf

 

 

(red)

 

{jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu