Musíš takhle, dívej…

Kam my letos ta vymalovaná a vykoledovaná vajíčka budeme dávat? Koupíme si košíček. Ne! My si uděláme vlastní, hezký – to je nápad!

 

S blížícími se Velikonocemi (které na nás útočí ze všech obchodů i z kalendáře) se domácnosti  zdobí, vybavují, připravují dostatečnou zásobu  vajíček a laskomin…

 

Ve školní družině Pampeliška tomu není jinak. Do výroby   papírových košíčků  zapojily vychovatelky nejen děti, ale i šikovné maminky a tatínky, kteří sice zprvu na tu “ježatost” koukali s nedůvěrou, ale po chvilce se jim začalo dařit. A všichni byli na své výrobky náležitě pyšní!

 

p1060813

p1060809

 

 

“Dostaveníčko s rodiči jsme si spolu s dětmi dali  jedno úterní odpoledne, abychom   při papírovém tvoření  vyrobili něco hezkého i užitečného, co se hodí třeba právě na Velikonoce. Košíčky z  krabiček a papírových ruliček se nám i přes počáteční  motance podařily – ono to vypadá hezky hotové, ale důkladná příprava a soustředění musí být.  Posezení doprovázela, stejně jako při všech našich setkáních,  výborná nálada podpořená chutným občerstvením. Těšíme se na další společné tvoření a už vymýšlíme, čím zaměstnáme šikovné ruce a hlavy,” usmívá se Mirka Pokorná, vychovatelka ŠD Pampeliška.

 

 

p1060820

p1060825

 

 

-red, foto M. Pokorná-

 

{gallery}susice/2016/03_brezen/sd_kosiky/{/gallery}