Dcera Lubomíra Brabce na jevišti řádí

Komedie psaná životem

 

 

DSC 0054

 

 

Komedie Jiřího Císlera,  plná vtipných a pravdivých scén které přináší sám život, je pro diváky připravena na sobotu 26. března  / Kino KAŠPERSKÉ HORY

Režie a dramaturgie Dana Bartůňková. Hrají Natalie Urválková/Filip Müller

 

 02 komedie brejle foto Pavel VeselýNatalie Urválková:

“Bylo mi velkým potěšením spolupracovat s tak skvělou a nápaditou režisérkou a herečkou Danou Bartůňkovou. Spolupráce s ní se stane nezapomenutelným zážitkem. Samozřejmě pozitivním. 🙂

 

Když se mi text Brejlí dostal do rukou poprvé, vytřeštila jsem oči a spadla mi brada nad 7stránkovými monology, které úplně vyšly z módy.

 

Když jsme však monology i celou hru seškrtali a uvedli do současnosti, zjistili jsme, že se vlastně kromě jmen v době Jiřího Císlera a současnosti zas tak moc nezměnilo. Následné zkoušení bylo bezvadné.

 

S kolegou Filipem Müllerem jsme blízcí přátelé už od dob studií na konzervatoři, takže jsme se podle toho taky na zkouškách vyřádili. Nebudu však říkat, že šlo všechno jako po másle.

 

DSC 0121

Hra je pouze o 2 hercích a s tím jsme neměli ani jeden zkušenosti. Byl a je to pro nás pro oba vcelku hodně velký oříšek. Když jsme však o děkovačce viděli smíchem uplakané oči diváků, přesvědčilo nás to o tom, že se nám snad tuto „vlajkovou loď“ komedií Jiřího Císlera opět vynést na povrch povedlo.”

 

 {gallery}susice/2016/03_brezen/brejle/foto_predstaveni/{/gallery}

 

Nalaďte se na břitký humor, dobrou atmosféru a přijďte se  pobavit! Scény a paradoxy ze života dnešní doby, doplněné šlágry nejznámějších filmových písní s akrobatickým tanečním vystoupením vás přesvědčí, že  rozhodně stojí za to BREJLE vidět!

Režie a dramaturgie Dana Bartůňková. Hrají Natalie Urválková/Filip Müller

 

UKÁZKA ZE HRY:

 


 

REZERVACE VSTUPENEK  na tel. 376 503 412

 

 

Natalie Urválková pobývá na Šumavě, přestože profesně působí především v Praze,  dost často – má tu totiž, v nedalekých Čepicích, svou rodinu:

05 Natalie Urválková

 

Kde v současné době působíte?

V současné době působím v Metropolitním divadle Praha, kde účinkuji právě v divadelní hře „Brejle“ a hře od Christophera Duranga „Nevyléčitelní“. Dále účinkuji v Divadelní společnosti Julie Jurištové v pohádkách „Princezna se zlatou hvězdou na čele“ a „O medvědu Ondřejovi“ a v neposlední řadě v divadelní společnosti Aqualung v Divadle Járy Cimrmana „Muži ve zbrani“ od Terryho Pratchetta.

 

Co Vás přivedlo k herectví?

K divadlu mám blízko už od svých 6 let, kdy jsem se nevěnovala herectví, ale baletu. Z koníčka se postupem času stal závazek, který mi změnil celý život. V 11 letech jsem nastoupila na Taneční konzervatoř hl. m. Prahy, kde jsem se baletu začala věnovat profesně. Po pár letech jsem si uvědomila, že mi duše táhne trošku jiným, ale ne zas tak vzdáleným směrem, a to k herectví. V 15 letech jsem byla přijata na Pražskou konzervatoř, obor herectví, kde jsem předloni absolvovala. A řemesla se držím dodnes.

 

Jaký máte vztah k našemu městu?

Chacha, to je otázka přímo na mě. Je to 8 let, co můj otec Lubomír Brabec s maminkou koupili chalupu v Čepicích. Tatínek se do kraje tak zamiloval, že se tam prakticky odstěhoval. Asi po dvou letech, co jsme měli chalupu, koupili chalupu babička s dědou v Kolinci a následně se tam také přestěhovali. A tak jsem na obě chalupy začala často jezdit, poznávat kraj a hlavně báječné lidi s tak obrovským srdcem, že mi to přišlo až neskutečné. Až pak jsem zcela pochopila, proč se táta odstěhoval z Prahy. A přestěhování z Prahy na Šumavu se stalo i mým snem. Jen málokdy se stane mít tak báječné sousedy a kamarády z vesnice, jako máme my.

 Lubomír Brabec v Čepicích
Jak nejraději trávíte svůj volný čas?

Nejraději,  pokud se to povede, právě na Šumavě. Za jakéhokoliv počasí je tam báječně. Miluji zimní sporty, Špičák a Arber, v létě ledovou Otavu, i když letos teda moc ledová nebyla, vůni a šum lesa. V dešti mám ráda zase si zalézt ke krbu a číst pěknou knížku. Můj volný čas je opravdu různorodý, ale nejlépe strávený je s mou milovanou rodinou. A lahví vína, samozřejmě. 🙂

 

Jaké máte plány do budoucna?

To bych taky ráda věděla, co mě čeká. Myslím, že člověk může plánovat cokoliv a nakonec může být všechno úplně jinak, protože to má přece život rád.

 

Kde hrajete komedii Jiřího Císlera Brejle?

Premiéru jsme měli v Praze v divadle Na Perštýně. Jezdíme s ní po divadlech a kulturních domech po vlastech českých. Právě teďse na vás těšíme  v Kašperských Horách – 26. března 🙂

 -red, iu-

 

REZERVACE VSTUPENEK  na tel. 376 503 412

 

berjle kh