Zlatá tečka mladších žáků HC Vimperk

 

ZLATOU TEČKU ZA VELMI ÚSPĚŠNOU SEZÓNOU NAPSALI MLADŠÍ ŽÁCI HC VIMPERK

NA TURNAJI V CHRUDIMI

 

      O velikonočních svátcích se tým mladších žáků HC Vimperk zúčastnil mezinárodního turnaje o hokejový putovní pohár města Chrudim s názvem „Chrudim City Cup 2016“, který se konal ve dnech 25 až 27. března 2016 na zimním stadionu v Chrudimi. Jednalo se již o třetí ročník tohoto turnaje, který byl určen pro kategorii mladších žáků. Turnaje se zúčastnilo celkem sedm celků, kdy šest jich bylo z České republiky a jeden tým přijel ze Slovenska. Kromě domácího týmu HC Chrudim a týmu z Vimperku se turnaje zúčastnila mužstva HC Baroni Opočno, HC Mountfield Hradec Králové, HC Chotěboř, HC Česká Lípa a HT MHK 32 Liptovský Mikuláš. Hrací systém turnaje byl zvolen tak, že každý tým se utkal s každým. Hrálo se 2 x 20 minut. Pro zpestření se každá třetina brala jako samostatný zápas, tedy tým, který dokázal vyhrát obě třetiny (či poločasy) si ze zápasu odnesl celkem 4 body. Další zvláštnost turnaje byl fakt, že každý tým obdržel od pořadatelů sadu retro dresů týmů NHL, ve kterých se turnaj odehrál. Vimperský tým obdržel dresy týmu Bostonu.

 

     Hned v pátek 25.03. odehráli vimperští dva zápasy, kdy se ve svém úvodním zápase na turnaji postavili proti „Baronům“ z Opočna. Hráči z Opočna již měli v nohách jeden zápas a to proti domácímu týmu. Vimperští měli z prvního zápasu mírné obavy, neboť od rána seděli v autech a museli absolvovat cestu dlouhou 250 km. Také to bylo na první třetině znát, vimperští tahali nohy, ale i přesto dokázali první třetinu vyhrát, po brankách Honzy Štěpánka a Milana Sopka 2:1. Druhá třetina byla již z pohledu vimperských daleko lepší a po brankách Krejčího, Štěpánka a Beníška soupeře porazili 3:0 a mohli si tak připsat první čtyři body do tabulky turnaje.

 

 

HC Vimperk – HC Baroni Opočno 2:1

Branky HC Vimperk: 5. Štěpánek (Schuppler), 17. Sopek

 

HC Vimperk – HC Baroni Opočno 3:0

Branky HC Vimperk: 6. Krejčí, 13. Štěpánek, 16. Koška (Beníšek)

 

     Ve druhém pátečním zápase, který se odehrál již v podvečer, se proti Vimperskému týmu postavil tým HC Mountfield Hradec Králové. První polovina zápasu byla velmi vyrovnaná a hráči Mountfieldu dokazovali, že mají hokej v krvi. Vimperským se však v desáté minutě podařilo vstřelit branku Jiřím Beníškem a tak první třetinu vyhráli hubeným výsledkem 1:0. Ve druhé třetině se však vimperští rozstříleli, přidali na bruslení a všem na stadionu dokazovali, že je hokej baví. Po čtyřech brankách a výborném výkonu Rosti Slaniny, který za svá záda nepustil jedinou střelu soupeře, se vimperští mohli radovat z výhry 4:0 a připsání dalších čtyř bodů do tabulky.

 

HC Vimperk – HC Mountfieldh Králové 1:0

Branky HC Vimperk: 10. Beníšek (Schuppler)

 

HC Vimperk – HC Mountfieldh Králové 4:0

Branky HC Vimperk: 2. Eignerová (Schuppler, Beníšek), 4. Vaník (Eignerová), 13. Štěpánek (Willmann, Eignerová), 15. Schuppler (Beníšek)

 

     V sobotu 26. března na vimperské čekala opět porce dvou zápasů. A podle dosavadní tabulky se jednalo o soupeře, kteří si dělali zálusk na přední umístění turnaje. V dopoledních hodinách se proti vimperskému týmu postavil tým HC Česká Lípa, která na turnaji předváděla velmi líbivý hokej, plný pohybu a individuální dovednosti. Vimperští však na svého soupeře vlétli jak šumavský uragán a hned v 15 vteřině otevřel skóre Jirka Beníšek. A to byl pro soupeře hodně tvrdý direkt, ze kterého se nemohl oklepat. Když se pak během sedmé minuty vimperští trefili ještě dvakrát, kdy branky vstřelil Koška a Schuppler, byl soupeř z České Lípy na ručník. Vimperští v této části hry dominovali, soupeře moc k ničemu nepouštěli a když se přeci jenom hráči České Lípy dostali na dostřel vimperské branky, tak tam stál ledově klidný Rosťa Slanina, který veškeré pokusy o skórování hráčům České Lípy zneškodnil. V závěru první třetiny se ještě jednou prosadil Víťa Schuppler a Lucie Eignerová a vimperští tak první třetinu vyhráli přesvědčivě 5:0. Druhá třetina však nebyla tak pohodová, jako ta první. Soupeř se rychle oklepal z vysoké porážky v první třetině a na vimperské vlétl a ti ukolíbáni prvním výsledkem se nestačili divit. Během prvních pěti minut soupeř dokázal Slaninu překonat hned dvakrát a zaslouženě vedli v zápase 2:0. Vimperští však opět dokázali, tak jako v průběhu sezóny, že dokáží i přes nepříznivý stav zabojovat a zápas minimálně dovést do remízového stavu. A to se povedlo i tentokrát. Nejprve v sedmé minutě snížil Jiří Beníšek a ve 14. minutě vyrovnal velmi dobře hrající Víťa Schuppler. Závěr zápasu se již dohrával v poklidu, kdy obě mužstva byla ráda za bod z tohoto zápasu.

 

HC Vimperk – HC Česká Lípa 5:0

Branky HC Vimperk: 1. Beníšek (Schuppler), 7. Koška (Schuppler), 7. Schuppler (Koška), 14. Schuppler (Beníšek, Koška), 20. Eignerová (Štěpánek)

 

HC Vimperk – HC Česká Lípa 2:2

Branky HC Vimperk: 7. Beníšek (Schuppler), 14. Schuppler (Willmann, Beníšek)

 

     V sobotním podvečerním zápase se proti vimperským postavil dosud neporažený tým HC Chotěboř. I v tomto zápase šlo o velmi vyrovnaný souboj a hráči Chotěboře nedali vimperským nic zadarmo. Přesto však dokázal vimperský tým v obou třetinách zvítězit 2:0 a i dále procházel turnajem bez porážky.

 

HC Vimperk – HC Chotěboř 2:2

Branky HC Vimperk: 11. Schuppler (Koška), 12. Tykal (Beníšek)

 

HC Vimperk – HC Chotěboř 2:0

Branky HC Vimperk: 1. Beníšek (Krejčí), 13. Beníšek

 

     V posledním hracím dnu turnaje, tedy v neděli 27.03.2016, se hned dopoledne proti vimperskému týmu postavil domácí tým HC Chrudim. A opět šlo o velmi vyrovnané utkání, kdy rozhodovaly minimální chybičky. První třetinu Vimperk vyhrál těsně 1:0, když se prosadil vimperský Vašek Tykal. Ve druhé třetině se nenašel žádný střelec, který by překonal výborně chytající gólmany na obou stranách a tak se oba soupeři rozešli smírně 0:0. A to vimperský Slanina kryl i trestné střílení, které bylo nařízeno proti vimperskému týmu.

 

HC Vimperk – HC Chrudim 1:0

Branky HC Vimperk: 19. Tykal (Eignerová)

 

HC Vimperk – HC Chrudim 0:0

 

     V posledním zápase na turnaji se tým ze Šumavy utkal s jediným zahraničním účastníkem turnaje, týmem z Liptovského Mikuláše. I zde se jednalo o velmi hezký zápas, kdy přeci jenom již ubývalo sil na obou stranách. Vimperští však dokázali opět svého soupeře přehrát dvakrát 2:0 a mohli se radovat z celkového vítězství na turnaji.

 

HC Vimperk – HT MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:0

Branky HC Vimperk: 9. Willmann, 13. Krejčí (Eignerová)

 

HC Vimperk – HT MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:0

Branky HC Vimperk: 10. Beníšek (Vostradovský), 18. Štěpánek (Willmann)

 

Vimperští mladší žáci tak opanovali celý turnaj, kdy ztratily pouhé dva body a turnaj zakončili skórem 26:3. Díky svým výsledkům pak mohli při vyhlášení výsledků celého turnaje zvednout nad hlavu krásný putovní pohár, který si do Vimperku odvezli a který budou příští rok obhajovat na čtvrtém ročníku tohoto turnaje. Do Vimperku putovali i další dvě individuální ceny, kdy Jiří Beníšek se stal nejužitečnějším hráčem turnaje a Rosťa Slanina nejlepším brankářem turnaje.

 

HODNOCENÍ TRENÉREM Martina Willmanna:

Krásný třídenní turnaj, který jsme si všichni, jak rodiče, hráči tak i my trenéři užili. Perfektní organizace, pěkné ubytování a hlavně velmi dobré výkony našeho mužstva. Krásná, zlatá tečka za velmi úspěšnou sezónou 2015/2016. V Lize mladších žáků, skupiny H+I jsme nakonec obsadili krásné druhé místo se stejným bodovým počtem jako vítěz z Berouna a jenom vzhledem k horším vzájemným zápasům jsme skončili na druhém místě. A první místo na turnaji v Chrudimi beru jako zlatý hřeb této sezóny. Proto bych chtěl všem moc poděkovat, hráčům, rodičům kolegům trenérům, za úžasnou sezónu a všem přeji zasloužený odpočinek, který nás teď čeká. Nebude sice dlouhý, ale zasloužený!

 

-zf, tz sport-

{gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/brezen/hokej_4_trida_turnaj_chrudim/{/gallery}

{jcomments off}