Záchranka zahájila třemi výjezdy

 

Nové stanoviště  záchranky  v Sušici je v provozu, jen za první dopoledne bylo pokřtěno třemi výjezdy

 

foto otevreni

 

Nové výjezdové stanoviště záchranné služby pro krajskou záchranku  bylo  otevřeno 1. dubna v Sušici, ve zrekonstruovaných prostorách  areálu soukromé společnosti v Nové ulici 252. 

 

V Sušici v současnosti pracují dvě výjezdové skupiny krajských záchranářů – rychlá lékařská pomoc (RLP) ve složení lékař, zdravotnický záchranář a řidič a rychlá zdravotnická pomoc (RZP) ve složení zdravotnický záchranář a řidič. Lékařská posádka v nejzávažnějších případech dojíždí i do oblasti Modravy a Horažďovic, kde má ZZS PK rozmístěny další výjezdové skupiny RZP. Od ledna příštího roku by v Sušici měly působit tři výjezdové skupiny.

 

 

Rekonstrukci objektu za 900 tisíc korun zainvestoval  vlatník areálu, záchranáři tuto částku budou splácet formou navýšeného nájmu po dobu sedmi let. Nábytek a další vybavení za více než 200 tisíc korun nakoupila ZZS PK ze svých prostředků.

 

zzs 3

 

„Rekonstrukce proběhla v rekordním čase a mě těší, že zaměstnanci Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, kteří budou na tomto stanovišti působit, budou mít pro svoji práci pěkné pracovní prostředí. Věřím, že i to přispěje ke kvalitě poskytované péče v oblasti Sušicka,“ dodává Milena Stárková, která v pátek společně s ředitelem ZZS PK Pavlem Hrdličkou, majitelem areálu Petrem Bešťákem a také s hosty – senátorem Janem Látkou a poslancem Igorem Jakubčíkem novou výjezdovou základnu přestřižením pásky otevřela. Záchranáři už přitom měli od rána za sebou tři výjezdy.

 

fofoplac

 

Podobný názor má i ředitel ZZS PK Pavel Hrdlička: „Sušičtí záchranáři jsou již od 1. ledna 2016 našimi zaměstnanci a jsme rádi, že se nám pro ně podařilo získat odpovídající moderní zázemí.  Přednemocniční neodkladnou péči na Sušicku se nám podařilo nejen zachovat v plném rozsahu, ale zároveň i zestandardizovat směrem k trendům, kterými se snažíme její úroveň v celém Plzeňském kraji neustále zvyšovat.“

 

-tz pk-