Reprezentovat bude MUCHOLAPKA

much2

 

nzdm klubip

Mucholapka bude reprezentovat Klub I.P.

 

Nízkoprahový Klub I.P. se zapojil do celostátní kuchařské soutěže Coolinaření s Albertem. Poslední březnový den se klub proměnil v amatérskou kuchyni, plnou nadějných a kreativních kuchaříků. Děti z NZDM (6 – 12 let) se usadily na své pracovní místo, kde měly potřebné pomůcky a suroviny, ze kterých začaly během chvilky vytvářet veselé svačiny různých tvarů a velikostí.

 

Když měli všichni svou svačinu hotovou, vybrala odborná porota složená z pracovnic Klubu I.P. tři nejlepší kuchaříky a jejich recept, který nás bude reprezentovat v regionálním kole soutěže Coolinaření s Albertem“, řekla k tvůrčímu odpoledni v klubu Erika Švehlová, realizátorka Klubu I.P. „Vybrat tři nejlepší kuchaře nebyl rozhodně jednoduchý úkol, všem šla práce od ruky a díla se velice povedla“, dodala Erika.

 

Tým třech vyslanců za Klub I.P. se nazval „Portusáci“ a jejich svačina nese název „Mucholapka“. „Mucholapka“ má tělo z namazaného tmavého chleba, zuby z mrkve, oči z okurky a olivy, vlasy ze salátu, uši z ředkvičky. Děti bavila nejen samotná příprava svačiny, ale také konečné zpracování, které skončilo v jejich bříškách. 😉

much1

 

Celostátní kuchařská soutěž Coolinaření s Albertem podporuje u dětí a mladistvých znalost zásad správné výživy a zároveň umění kreativní přípravy jednoduchých pokrmů za rozumnou cenu. Zda tým Portusáci postoupí do semifinálového kola soutěže, se dozvíme 9. 5. 2016. Držte nám palce!

 

-tz-

{jcomments off}