Vítězství zaručuje postup!

Druhý víkend v měsíci dubnu se rozhodlo o vítězi Krajského jihočeského přeboru. Stal se jím TJ Šumavan Vimperk! V prvním rozhodujícím utkání porazil Jokers ČB. Do druhého utkání vstoupil po oslavách laxně a prohrál s ASK Trojmezí 6:9. Postupuje však do Jihočeské ligy!

 

 

 

 

První utkání:

 

FBC Jokers České Budějovice – TJ Šumavan Vimperk 4:14 ( 1:4 – 2:3 – 1:7 )

 

Branky Vpk: 10. Křešnička, 11. Pešl (Hubáček), 11. Havelka (Pluščenko), 14. Robl (Pešl), 25. Pešl (Robl), 25. Havelka (Pluščenko), 28. Pešl (Robl), 34. Křešnička, 38. Pešl, 39. Havelka (Pluščenko), 41. Pešl, 42. Havelka (Křešnička), 42. Gabauer (Pešl), 44. Myslík (Gabauer)

 

Vyloučení: 1:0 – Využití: 1:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Draxler – Koutník –

Diváků: 10

Průběh utkání: 0:3, 1:4, 2:4, 2:6, 3:6, 3:8, 4:8, 4:14

Sestava: Petr, (Říha) – Pešl, Robl, Hubáček; Myslík, Hrach – Pluščenko, Křešnička, Havelka, Gabauer

 

 

Druhé utkání:

 

TJ Šumavan Vimperk – ASK Trojmezí 6:9 ( 1:2 – 2:4 – 3:3 )

 

Branky Vpk: 13. Křešnička, 17. Myslík (Křešnička), 18. Křešnička, 31. Hrach (Pešl), 35. Havelka (Křešnička), 40. Pluščenko (Křešnička)

Vyloučení: 4:1 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Draxler – Koutník –

Diváků: 6

Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:6, 4:6, 4:7, 6:7, 6:9

Sestava: Říha, (Petr) – Pešl, Robl, Hubáček; Myslík, Hrach – Pluščenko, Křešnička, Havelka, Gabauer

 

 

Tabulka: https://www.ceskyflorbal.cz/souteze/ostatni/jihocesky-prebor-muzu-B/tabulka

Statistiky: https://www.ceskyflorbal.cz/souteze/ostatni/jihocesky-prebor-muzu-B/statistiky

 

 

Hodnocení Petra Křešničky:

 

Dnes jsme do Českých Budějovic přijeli pro 3 body, které by nám zajistily 1. místo v tabulce a postup do vyšší soutěže. V cestě za titulem nám stály dva týmy z opačných konců tabulky. Nejprve Jokers ČB, jediný soupeř, který nám ještě mohl sebrat postup. A poté, před tímto turnajem, poslední tým tabulky ASK Trojmezí.

Rozhodně jsme nechtěli dospět do situace, kdy se o vítězi soutěže bude rozhodovat v posledním zápase, a tak jsme veškeré síly a myšlenky směřovali k prvnímu utkání s Jokery. Ti nastoupili s pouhými sedmi hráči do pole, což už před zápasem tak nějak naznačovalo, že asi ani sami nevěří, že by postavení týmů na čele tabulky mohli ještě zvrátit. Nutno podotknout, že ani my jsme do Budějovic nepřijeli v plné síle.

První třetiny v úvodních zápasech turnajů nám vůbec nevycházejí a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Naše hra byla neurovnaná a bez nápadu, soupeř toho také moc nevymyslel, a tak byl k vidění florbal plný nepřesností. O přestávce jsme si něco řekli k celkovému pojetí hry a i přesto, že se to zatím příliš neprojevovalo na skóre, začali jsme být lepším týmem na hřišti. Navíc soupeři celkem logicky začaly docházet síly, a tak i míčků v jeho síti přibývalo. Třetí třetina už byla z naší strany spíše exhibice, o osudu zápasu bylo rozhodnuto a bylo pouze otázkou na jakém stavu se zastaví skóre. To jsme zejména díky přesné mušce tradičního střelce Vládi Pešla a v tomto utkání až neskutečně produktivního Vaška Havelky vytáhli až na konečný stav 14 : 4.

Vítězství tedy znamenalo potvrzení 1. místa v tabulce a vytoužený postup. Ihned po utkání jsme převzali pohár pro mistra Jihočeského přeboru mužů a také gratulace soupeře k postupu. Do druhého zápasu s Trojmezím jsme šli s tím, že si ho můžeme užít a leccos vyzkoušet. Do brány jsme nasadili druhého brankáře Jardu Řihu, který si díky dobré a stabilní výkonnosti naší jedničky Vládi Petra v sezónně moc nezachytal. Bohužel lehké předzápasové oslavy a absolutní nekoncentrovanost celého týmu na utkání se podepsala pod tím, že jsme zápas absolutně nezvládli. Trojmezí se velmi rychle dostalo do dvoubrankového vedení, které jsme ještě byli schopni zachytit a v úvodu druhé třetiny jsme skóre překlopili na naši stranu. Pak ale opět přišlo několik našich chyb, kterých soupeř dokázal využít, dostal se znovu do vedení a díky svému houževnatému výkonu a nasazení už si vítězství vzít nenechal. V posledním utkání sezóny jsme tak prohráli 6 : 9.

Když to shrnu, tak je fajn, že jsme dnes získali titul, ale zároveň musím říct, že druhé utkání s Trojmezím bylo kaňkou na jinak famózním závěru sezóny. Mrzí mě, že v utkání, kdy si můžeme dovolit něco navíc, hráči si mohou pohrát s míčkem na holi, zkusit riskantnější rozehrávku, zakombinovat na soupeřově polovině aniž by případná ztráta míčku znamenala katastrofu, tak místo toho všeho byl k vidění utrápený výkon plný individuálních chyb a bez nasazení. Jardovi v bráně jsme bohužel také moc nepomohli, ani on asi neměl ze zápasu zvlášť dobrý pocit.

Jinak je ale třeba první sezónu florbalového týmu TJ Šumavan Vimperk hodnotit jen a jen pozitivně. Asi málokdo v září, kdy se soutěž rozbíhala, věřil, že by na jejím konci mohl být postup do vyšší soutěže. Hráči se neztratili ani v individuálních statistikách. Ještě sice nejsou vyhodnoceny výsledky z turnajů tohoto víkendu, ale Vláďa Petr bude pravděpodobně nejlepším brankářem v soutěži v průměru obdržených branek na zápas. V první pětici kanadského bodování máme dvojnásobné zastoupení díky produktivitě Vládi Pešla a nestárnoucího Franty Schwambergera. K tomu bych dodal, že tito dva hráči se spolu téměř nepotkají na palubovce, z čehož je patrné, že produktivita týmu není závislá na jednom-dvou hráčích, kteří by nastupovali spolu v jednom útoku.

Příští sezónu nás tedy čeká Jihočeská liga. Je toho skutečně moc, na čem je nutno zapracovat a co je třeba zlepšit, ale věřím, že tým se ani v této soutěži neztratí. Uvidíme v létě, jakou proměnou projde kádr mužstva, ale pokud by zůstal víceméně pohromadě, pak uhrát střed tabulky, ale třeba i překvapit umístěním v horních patrech soutěže, by nemuselo být nesplnitelným cílem. 

 

 

 

 

{gallery}vimperk/2016/04_duben/florbal/{/gallery}

 

 

 

  {jcomments off}