Na plný plyn se zubatou žábou

img 0612

 

Tentokrát  přijeli do zábavné talkshow Radka Nakládala čeští jezdci Rallye Dakar 2016 Martin Kolomý , Josef Kalina a David Vršecký. Diváci tak společně s nimi, v promítaných prostřizích TOP momentů rallye, projeli jednu z nejnáročnějších a zároveň nejslavnějších soutěží na světě. Zážitky  aktérů, promítání, i nezbytná přítomnost maskota Martina Kolomého – zubaté žáby – přiblížily dálkovou soutěž, v níž se Češi rozhodně  neztrácejí už po řadu let, zase z jiného pohledu, než jaký nabízela média.

 

zubata zaba

Maskot věrné plní svou roli …

 

V závěru proběhlo tradiční losování cen nejen od hlavního sponzor tohoto dílu ZKD Sušice, ale i cen od týmu Buggyra Racing. Nechyběla ani autogramiáda všech dubnových hostů.

 

A kdo na diváky tohoto pořadu čeká v květnu ? V úterý 10. května v 19 hodin bude hostem plzeňský herec, dramatik a režisér Antonín Procházka. Na něj se obzvlášť těší členové sušického divadla Schody, kteří aktuálně připravují jednu z jeho úspěšných her, kterou by měli premiérově představit tradičně na začátku letošních Sušických slavností.

 

img 0632

Rallye Dakar je dálková soutěž vypsaná pro automobily, motocykly, nákladní vozy a od roku 2009 také pro čtyřkolky. Závod se původně od roku 1978 jezdil na trati Paříž – Dakar, která se ale postupem času měnila. 

Nejdelší trasu měla rallye v roce 1992, kdy závodníci na trase z Paříže do Kapského Města projeli ve 22 etapách 10 zemí a absolvovali tak 12 427 km. Kvůli vzrůstajícím obavám o bezpečnost se od roku 2009 soutěž přesunula do Jižní Ameriky.

-red-