alkohol

Povedený páreček – 7,38 promile dohromady

To nemohlo skončit jinak, než ostudou a  ubytováním na záchytce

Opilci  pohoršovali veřejnost  – muž a žena  se povalovali na ulici, pokřikovali a  vyváděli

Až tak, že  na ně  ostatní zavolali policii. V době, kdy na sebe pozornost srhávali řidiči rychlých kol, při  automobilové rallye, se v sobotu odpoledne snažili zaujmout okolí muž a žena, kteří slavili první máj jaksi předčasně a přes míru. Patrně chtěli trumfnout RZ v pití alkoholu a nedobrzdili…

V sobotu 30. dubna letošního roku přijali policisté na tísňové lince oznámení, že v Janovicích nad Úhlavou dvě osoby svým chováním vzbuzují veřejné pohoršení. Policisté se po třinácté hodině dostavili na místo do prostoru bývalých kasáren, kde se konaly automobilové závody a osmatřicetiletá žena a o jeden rok starší muž z obce na Nepomucku, v uvedené době vulgárně pokřikovali i povalovali se po zemi. U obou byla provedena dechová zkoušky, kdy u ženy alkoholtester naměřil 2,79 a u muže 4,59 promile alkoholu.

Žena i muž byli zajištěni a eskortováni do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. Uvedení jsou podezřelí ze spáchání přestupků proti veřejnému pořádku, které budou předány správnímu orgánu.

 

 

Se třemi promile otočil auto na střechu

Vrtulníkem musel být transportován do plzeňské nemocnice muž, který  v neděli dopoledne převrátil auto na střechu a sám v něm zůstal zraněn.

25letý řidič jel po silnici z Horažďovic na Defurovy Lažany, když s Peugeotem 406 nezvládl řízení, dostal smyk a  s autem skončil v příkopu.

Při zkoušce alkoholtester naměřil 2,78 a opakovaně 2,92 promile alkoholu. Odhadnutá hmotná škoda činí 41 tisíc korun.

Muž je  podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

Sušice – 2,64 promile za volantem a náraz do svodidel, značky a návěsu


První květnový den hodně dlouho nezapomene řidič, který jel od Staňkova do Františkovy Vsi.  V podvečerních hodinách na silnici dostal smyk, přejel do protisměru kde trefil značku, svodidla a návěs Mercedes
u Benz…

Řidič se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 2,64 promile alkoholu.  Zraněný byl převezen k ošetření do zdravotnického zařízení v Sušici. Přišel o řidičák a první účet  mu vyšel na  146 tisíc korun.

 

-p cr, red-

{jcomments off}