beraneknovejsi

Svoboda slova jen jedním metrem, prosím

Karel Beránek: Svoboda slova jen jedním metrem, prosím

 

 

Reaguji na článek pana Jungvirta “Věc veřejná” ( Je redakční rada Vimperských novin sborem amatérů, pracuje na politickou objednávku?).

 

 

Naprosto nesouhlasím s tvrzením pana Jungvirta, který ve svém pravidelném sloupku uvedl nepodložená fakta, na z podivných a tajných zdrojů financovaném portále Za krásnější Vimperk.

 

 

Nikdy jsem netvrdil, že jsem novinářský profesionál. Jsem členem redakční rady Vimperských novin 13 let. Nikdy, a to chci zdůraznit, jsem o žádném článku, který přišel do redakce Vimperských novin neřekl, aby nebyl otištěn.

Pokud si dotyčný pisatel myslí že lžu, má možnost si ověřit moje tvrzení u všech předsedů redakčních rad, kteří v těchto funkcích působili.

 

 

 

Články jsem přečetl. Měly různou kvalitu, ale nikdy jsem nebyl ten, kdo řekl, tento článek neotiskovat. Bylo tomu i v případě paní Ivety Preslové a paní doktorky Janáskové. Obě mladé dámy si moje tvrzení měly možnost ověřit. Proto asi těžko budu jednat na politickou objednávku.

 

 

Na rozdíl od bývalého novináře, dnešního moralisty, pokud napíši svůj příspěvek, ověřuji si fakta a nestřílím od boku. Mohu se samozřejmě splést a uveřejnit hloupost. Nakonec jsem jenom člověk. Umím si ale chybu přiznat.

 

 

Jedno přísloví říká: Dvakrát měř a jednou řež.

 

Proto prosím, pane Jungvirte, kupte si metr.

 

 

 

Karel Beránek

 

 

 

Svůj názor zašlete na info@sumava.eu

 

 

 

 {jcomments off}