300 hlasů zpívalo hymnu c. a k. mocnářství

IMG 8321

Moderátorem rozezpívaného dopoledne na sušickém náměstí  byl Jiří Hlaváček

 

11. setkání pěveckých sborů z Plzeňského a Karlovarského kraje si objednalo prostřednictvím letošních pořadatelů – sušického sboru Svatobor, města Sušice, Unie českých pěveckých sborů a Sušického kulturního centra, ukázkové počasí, aby  více než 300 zpěváků a zpěvaček mohlo zahájit nesoutěžní přehlídku společným zpěvem na sušickém náměstí, kam za doprovodu Solovačky došli účastníci průvodem.

 

Objednávka byla zjevně doručena včas a obsahovala všechny náležitosti, protože slunné dopoledne nemělo chybu a  přehlídka se mohla rozjet podle plánu naplno. Na náměstí zněly písně lidové i duchovní, chorály i hymny. Přítomní  diváci si  zazpívali s chutí nejen lidovky, ale i celou naši hymnu v původní verzi se slovenskou částí.

 

Součástí přehlídky 10 sborů ( jeden z původně přihlášených se omluvil)  byly koncerty na různých místech v Sušici. Opravdu se vydařily a všem, kteří  se podíleli na přípravě a  realizaci tohoto unikátního projektu, patří od posluchačů velký dík!

 

IMG 8341

Josef Baierl se s chutí jako první chopil dirigentské sirky a  monstrózní pěvecké těleso rozezněl jako první ze sbormistrů…

 

 

IMG 8338

“Dirigentská sirka”  byla dárkem  na památku pro všechny sbormistry – památeční sirka ze Sušice  suplující taktovku měla velký úspěch!

 

-as-

{gallery}susice/2016/05_kveten/sbory_2016_kopie_web/{/gallery}

 

{jcomments off}