Hlášení městského rozhlasu

Město chce pořídit hlásiče pro osady

 

 

Město Vimperk chystá rozšíření stávajícího varovného a informačního systému do svých osad a modernizaci software pro digitální povodňový plán. K tomuto účelu připravuje žádost o dotaci z Operačního programu Životní prostředí. Zastupitelstvo rozhodlo o uvolnění více než milionu korun z rezervy města na předfinancování akce.

 

 

„Rozšíření varovného systému spočívá v instalaci zhruba tří desítek nových hlásičů ve všech patnácti osadách, “ říká místostarosta města Jiří Cais. Systém lze využívat jak pro varování v případě živelných katastrof a zajištění ochrany obyvatelstva, tak pro běžné informační účely. Kromě centrálního ovládání z Vimperku bude možné i jeho použití pro místní potřeby v jednotlivých osadách. Modernizace software pro digitální povodňový plán bude potřebná například kvůli lepší slučitelnosti s novými geografickými systémy.

 

„Pokud se nám podaří získat dotaci, pokryla by až 70 procent uznatelných nákladů,“ doplňuje místostarosta Jiří Cais. „V opačném případě bychom s realizací projektu ještě počkali.“

 

 

 

(pr a propagace)

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

 {jcomments off}