Kuky se vrací do Sušice

Po stopách populární postavy z pohádky Jana Svěráka se v sobotu 14. května vydají nejmladší zástupci skautů – světlušky a vlčata. Středisko Vydří stopa Sušice pořádá totiž okresní kolo závodů této skautské věkové kategorie.

 

ZVAS 1

15 soutěžních hlídek – 7 chlapeckých a 8 dívčích – dohromady téměř 100 startujících. Ti všichni poměří své znalosti a dovednosti na trase vedoucí ze Santosu přes Luh s cílem na Fufernách. Zázemí celých závodů se bude nacházet v objektu kluboven Na Burince. A jaké disciplíny na skautský „potěr“ čekají?

 

Odpověd poskytla hlavní rozhodčí závodů – Petra Divišová : „ Na soutěžní hlídky čeká celkem osm náročných disciplín, např. zdravověda – zde budou ošetřovat jednoduchá poranění, dále budou dokazovat, jak znají dopravní značky, vyzkouší si svou fyzickou zdatnost i manuální zručnost a další znalosti a dovednosti.“

 

ZVAS 2

 

Závody budou zahájeny v 9.00 a vítěze a tím i postupující do krajského kola, které se uskuteční na konci května v Horšovském Týně , budeme znát v odpoledních hodinách. Závody jsou velkou výzvou pro pořádající středisko, vždyť v minulém ročníku postoupili zástupci střediska – družina z hlavňovického oddílu Poutníci do celostátního kola, kde obsadili krásné čtvrté místo ve své kategorii.

 

ZVAS 3

Text, foto: Vydří stopa

Titulní foto: csfd.cz