Motorkář nadýchal 2,15 promile

KAŠPERSKOHORSKO – na obvodním oddělení v Kašperských Horách přijali policisté oznámení o vloupání do rekreační chalupy na Strašínsku. Neznámý pachatel vnikl v době od 18. dubna do 7. května letošního roku do chalupy, kde poškodil okenice i mříž a uvnitř odcizil mikrovlnnou troubu. Poškozeným vznikla škoda na zařízení i odcizením věci  za téměř šest tisíc korun. Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

 

nehoda motorka

SUŠICKO – 7. května jel řidič, dvacetiletý muž ze Sušicka, s vozidlem Škoda Octavia po silnici ve směru od obce Rejštejn na Sušici, když u obce Annín na rovném úseku silnice v klesání dojel dva motocykly. Vlivem oslnění sluncem přehlédl levou směrovku u motocyklu, který začal předjíždět a narazil do něj. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky motocyklu – 43leté ženy z Havlíčkova Brodu a řidiče i spolujezdkyně z vozidla.

Dechovými zkouškami bylo u řidičů vyloučeno užití alkoholu před jízdou. Celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun.

 

 

SUŠICKO – Během jednoho dne obcí projížděli dva řidiči s pozitivní dechovou zkouškou, muž na motocyklu nadýchal 2,15 promile alkoholu. 

V Dlouhé Vsi policisté z obvodního oddělení v Sušici kontrolovali v neděli 8. května řidiče Audi A6. V 1:45 hodin ho zastavili a provedli dechovou zkoušku – přístroj naměřil 0,67 a opakovaně 0,60 promile alkoholu.

Týž den byl, opět v obci Dlouhá Ves, ve 22 hodin kontrolován devětadvacetiletý motocyklista ze Sušicka. Provedená dechová zkouška ukázala 2,15 promile alkoholu. Řidič byl převezen k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení v Sušici a podrobil se i odběru krve. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidičské průkazy obou řidičů si ponechali policisté.

 

-p cr, red, foto: ilustrační-

{jcomments off}