Majáles již v sobotu, aktuální informace

Majáles 2016 Vimperk

14.5.2016 bývalé letní kino 

 

 

 

Jedním z našich cílů je, abychom si Majáles opět všichni užili. A aby se bavil opravdu každý, je potřeba stanovit několik pravidel Emotikona smile

 

– do areálu bude vstup pouze hlavním vchodem stejně jako v loňském roce, ostatní vchody budou uzamčené
– zákaz vnášení jakýchkoliv skleněných nádob (bude kontrolováno u vstupu)
– zákaz vnášení vlastního jídla a nápojů, povolena je pouze voda v plastových lahvích (občerstvení bude v areálu zajitěno podobně jako v loňském roce)
– zákaz vstupu zvířat do areálu
– zákaz poškozování zeleně a herních prvků v areálu

 

Děkujeme za pochopení a těšíme se v sobotu na viděnou! Emotikona smile

 

  

 

 


 

 Videopozvánka na letošní Majáles v podání pořadatelů.

 

 

 

 

 

Položili jsme pár otázek pořadatelům.

 

 

 

Letos chystáte druhý ročník oslavy mladých Majáles. Jste ve stejném složení jako loni?

 

Nejužší jádro zůstalo stejné jako v loňském roce, jsme tři, všichni rodáci z Vimperka. Máme kolem sebe ale spoustu dobrovolníků a pomocníků, bez kterých bychom Majáles zorganizovali jen těžko. 

 

 

Můžete se našim čtenářům představit?

 

Co se nás osobně týká:

 

Šimon – co nevidět mi bude 25 let a dalo by se říct, že jsem hudební fanatik. Pracuju jako produkční v Praze v Rock Café, kromě Majálesu pak pořádám ještě volyňskou Summer Punk Párty a spolupracuju s několika dalšími festivaly. A když zrovna nepobíham po klubech nebo festivalových areálech, tak rád vyrážim do světa poznávat nový lidi, místa a země.

 

 

Michal – já jsem cca o 2 roky starší než Šíma a největší záliba je momentálně asi Majáles 🙂 Pracuji jako konstruktér v Prostor Design. Jinak mě baví snowboard, florbal za FBC Vimperk, přes léto festivaly, teď už většinou taky pracovně. A v zimě si sem tam pinknu hokej.

 

 

Ondra – z kluků jsem nejstarší pes, je mi 27 let. Pracuju v jedné vimperské strojírenské firmě jako technolog v oddělení přípravy výroby. O hudbu se zajímám už dlouho jak pasivně, tak aktivně, již 9 let hraju na bicí ve vimperské kapele De facto band a rád si zajdu na dobrý koncert nebo festival. Ve volném čase hraju florbal za FBC Vimperk, jezdím na kole a rád plavu.

 

 

 

 

 

Koho napadlo uspořádat Majáles a kde se vede většinou debata o organizaci?

 

Klubový koncerty ve Vimperku pořádáme už 6 let, a proto nás lákalo zkusit si něco novýho a z toho vzešla myšlenka Majálesu. Drtivou většinu věcí řešíme po internetu, jednou za čas pak máme generální schůzi, kde debatujeme o nejzásadnějších věcech.

 

 

 

Jak jste byli spokojeni s minulým ročníkem?

 

Loni se na letňáku sešlo na 800 lidí, což jsme upřímně vůbec nečekali, navíc nám vyšlo i počasí, takže spokojenost byla maximální. Sice se objevilo pár organizačních drobností, které bychom udělali jinak, šlo ale o majálesovou premiéru, proto se na tyhle detaily zaměříme letos.

 

 

Co chystáte v letošním roce? Jaké kapely přislíbily účast, jaký bude program?

 

Největší změnou jen posun z pátka na sobotu, můžeme tak s programem začít dřív a zároveň díky výjimce od města také skončit až o půlnoci. V programu se opět objeví velká jména české hudební scény (Vypsaná Fixa, Rest, Idea a MC Gey z Ty Nikdy Labelu, Voxel), po jejichž boku dostanou prostor lokální interpreti (Veronika Spiegelová, Exil, Saxuality). Chybět nebudou ani workshopy nebo divadlo pro malé i velké v podání SHŠ Artego Vimperk.

 

 

 

Objednali jste si i dobré počasí? Počítáte i s mokrou variantou a pokud ano, jak jste na ní připraveni?

 

Dobré počasí jsme objednali hned po potvrzení termínu, tak snad nám ho stihnout včas doručit! 🙂 Nějaké mokré varianty samozřejmě rozjednané máme, nechceme ale špatné počasí vůbec přivolávat, proto vše směřujeme k tomu, že akce proběhne v bývalém letním kině.

 

 

 

Majáles bude prodloužen, bude začínat již dopoledne, nebo až odpoledním programem?

 

Dopoledne si necháváme na doladění posledních organizačních detailů a ve 12:00 se otevřou brány areálu, před jednou pak zahájíme program divadelním vystoupením SHŠ Artego Vimperk, které zahraje pohádku pro malé i velké s názvem Jak princ Jiří hledal princeznu.

 

Sluší se zmínit také vstupné – to bude lidových 150 Kč a děti do 6 let mají vstup zdarma. Takže až v sobotu 14.5. poobědváte, hurá směr letňák!  

 

 

 

Děkuji za chvilku vašeho času a sejdeme se na letňáku.

 

Lenka Doubková

 

 

 

Fotogalerie z loňského Majálesu. Foto Zdeněk Formánek

 

{gallery}vimperk/2015/kveten/majales_formanek/{/gallery}

 

 

 

 {jcomments off}  

 

Pokud chcete připojit svůj názor, pohled či  komentář – pošlete jej na info@sumava.eu