Mimořádné zasedání zastupitelstva

 

Mimořádné zastupitelstvo města

 

 

Na základě informací p. Janáskové a diskuzi na zastupitelstvu města k prapodivnému jednání  místostarosty p. Caise (poskytování IT služeb), byla dnes v 9.40  podána na radnici starostce města p. Martanové žádost  9 zastupitelů o svolání mimořádného ZM (podle zákona stačí jedna třetina zastupitelů).  Cílem je, vzhledem k závažnosti informací a objevením se nových skutečností, důkladně zdokumentovat situaci, plnění podepsaných smluv a hospodárnosti využívání veřejných prostředků města  v oblasti IT služeb. A to neprodleně.

 

 

ZM pravidelné je plánováno na konec června….

 

 

Na minulém ZM byla po více jak 3 měsících znovu zvolena alespoň část kontrolního výboru ve složení p. Sovová, p. Horák, p. Bezděk a p. Straka. Výbor pracuje bez předsedy, neboť po nezvolení p. Kutila všichni další navržení zastupitelé (předseda musí být zastupitel)  tuto funkci odmítli.

 

 

Podle zákona KV musí být pověřen kontrolovat  v předmětné věci usnesením ZM. A toto se může stát jedině odhlasováním ZM.

 

 

 

 

 


 

 

 

Vážená paní starostko,

 

 

podle zákona o obcích č. 128/2000 Sb, § 92 (1) Vás žádáme o svolání Zastupitelstva Města Vimperk v mimořádném termínu.

 

Navrhujeme svolat zasedání ZM, v souladu s § 92 na den 30. května 2016 v 16,00 hod.

 

Citace § 92: Starosta je povinen svolat zasedání zastupitelstva obce, požádá-li o to alespoň jedna třetina členů zastupitelstva obce, nebo hejtman kraje. Zasedání zastupitelstva obce se koná nejpozději do 21 dnů ode dne, kdy žádost byla doručena obecnímu úřadu.

 

 

Program zasedání mimořádného ZM :

 

1. Pověření kontrolního výboru provedením kontroly – podle zákona o obcích 128/2000 Sb, § 119 (3)

 

2. Různé

 

 

Návrh usnesení:

 

ZM pověřuje KV provést kontrolu poskytování internetových a dalších IT služeb ve školách, jejichž zřizovatelem je město Vimperk a to zejména s důrazem na tyto otázky:

 

 

1. Kdo poskytuje jednotlivým školám internetové a další IT služby a to včetně potřebné techniky, rozvodů v budovách, atd. (jméno firmy, kompletní technické specifikace kvality a rozsahu služby, všech patřičných povolení – stavebních, technických, nájemných smluv, legálnosti podnikání)

 

2. Kdy byly podepsány smlouvy na tyto služby, případně kdy byly provedeny jejich změny, dodatky či přílohy, a kdo tyto smlouvy podepsal, případně schválil

 

3. Kolik Kč školy, město nebo jiný útvar města za tyto poskytnuté služby platí (měsíční – roční náklady) včetně prověření zanesení těchto nákladů do účetnictví škol, města nebo útvarů města

 

4. Jaké další případné výhody firmy, dodávající IT služby, školám nebo městu, případně útvarům města poskytují (dary, sponzorské smlouvy, technika, další výhody, atd.)

 

5. Zda poskytují školy nebo město, jako zřizovatel, veřejnou reklamu těmto firmám (jakou formou, kde je reklama poskytována, úplatně či bezúplatně, smlouvy na reklamu firmy, atd.)

 

Všechny tyto údaje KV doloží patřičnými písemnostmi.

 

Termín: do příštího řádného zasedání zastupitelstva

 

Odpovídá: S a KV

 

Děkujeme.    12.5.2016  

 

Podpisy zastupitelů:

 

 

(zasláno redakci)

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 {jcomments off}