penize

Podpořte děti ze ZŠ Smetanova

Soutěž o „Letní školu Rozumíme penězům“ plnou volnočasových aktivit a zábavných vzdělávacích programů má svých osm finalistů.

 

Mezi finalisty jsou i žáci ZŠ Smetanova Vimperk.

 

 

Podpořte je svým hlasem. Dvě vítězné třídy se zúčastní letní školy ve Svobodě nad Úpou. 

Letní škola nabídne dětem mnoho různých aktivit, které se budou odehrávat převážně v přírodě. Žáci se budou učit například točit film, vyzkouší si tak práci s kamerovou technikou a fotoaparáty, a budou se učit používat i GPS. 

 

 

 

Kliknutím na obrázek se dostanete na video školy. Hlasovat můžete kliknutím na To se mi líbí.

 

 

Zatím vedou Kabrňáci z Chrudimi. 

 

https://www.facebook.com/monetamoneybank/videos

 

 

 

První vítěznou třídu vyberou fanoušci na facebookovém profilu MONETA Money Bank od 17. do 20. května do 12:00 a o druhé třídě rozhodnou zaměstnanci banky na svém intranetu. Dvě vítězné třídy pak pojedou na letní školu, která se uskuteční od 15. do 17. června ve Svobodě nad Úpou. Letní školu finančně podporuje MONETA Money Bank a organizačně ji zajistí nezisková společnost AISIS ve spolupráci s dobrovolníky z banky.

 

Šestý ročník „Letní školy Rozumíme penězům“ se blíží do finále. Do soutěže o pobyt na letní škole se mohly přihlásit všechny základní školy, které splnily dvě podmínky: jsou členy Klubu Rozumíme penězům a zároveň žáci 2. stupně těchto škol natočili krátké video na téma „Jak se v naší škole učí Rozumíme penězům“. Na tvorbě videoklipu se musela podílet celá třída, takže si malí filmaři vyzkoušeli i trochu jiné dovednosti, než jaké se učí na hodinách.

 

Do finále se dostalo osm tříd, ze kterých dvě pojedou na letní školu. Program Letní školy Rozumíme penězům Letošní „Letní škola Rozumíme penězům“ se uskuteční ve Svobodě nad Úpou od 15. do 17. června. Společně s žáky pojedou i dva učitelé z každé vítězné školy. „Letní škola nabídne dětem mnoho různých aktivit, které se budou odehrávat převážně v přírodě. Žáci se budou učit například točit film, vyzkouší si tak práci s kamerovou technikou a fotoaparáty, a budou se učit používat i GPS,“ říká Zuzana Pokorná, specialistka společenské odpovědnosti z MONETA Money Bank, která projekt zaštiťuje po odborné stránce. „Chybět nebudou deskové hry a ani velmi oblíbená diskotéka a mnoho dalších aktivit v přírodě,“ dodává. Děti se díky projektu učí hospodařit Projekt Rozumíme penězům je ze strany učitelů velmi vítaný, protože připravuje školáky na reálné životní situace. Děti se na praktických příkladech učí plánovat rodinný rozpočet a společně se rozhodují, zda raději pojedou na dovolenou, koupí si auto, nebo peníze investují. V dalších hodinách pak zjišťují, jak toto rozhodnutí ovlivní jimi řízený rozpočet v budoucnu. Učitelé považují za nejpřínosnější lekce z hospodaření domácnosti či zodpovědného „Jsme velmi rádi, že se děti zapojené do projektu chovají k financím ve většině případů zodpovědně, a ve svých znalostech i řešení životních situací často dokonce předčí své rodiče,“ říká Zuzana Pokorná.

 

 

(red,moneta)

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 {jcomments off}