“Smetanka” vyhrála i díky vám

Soutěž o Letní školu Rozumíme penězům vyhráli žáci ze ZŠ ve Vimperku a Chrudimi

 

 

Dvouapůldenní pobyt plný teambuildingových aktivit v přírodě, zábava s kamerovou technikou a GPS nebo hospodaření s financemi. Všechno to je připraveno pro vítěze šestého ročníku soutěže o Letní školu finanční gramotnosti pro základní školy, kterou pravidelně pořádá MONETA Money Bank s občanským sdružením AISIS.

 

 

Letošními vítězi se stali žáci osmé třídy ZŠ Smetanova Vimperk a sedmáci ze ZŠ Chrudim, Dr. J. Malíka.

 

 

 

 

 

O vítězích rozhodovali fanoušci na facebookovém profilu MONETA Money Bank a také zaměstnanci banky. Letní škola se uskuteční od 15. do 17. června ve Svobodě nad Úpou. „Výběr vítězných tříd probíhal na základě soutěžního úkolu, který jsme vyhlásili v březnu. Tento rok připravovali žáci video o tom, jak se na jejich škole učí program Rozumíme penězům,“ přiblížila soutěžní úkol Stanislava Křížová z občanského sdružení AISIS a manažerka projektu Rozumíme penězům. „Uzávěrka přihlášek byla 15. května 2016. Podmínkou bylo také, že se na tvorbě videoklipu musela podílet celá třída. Takže si malí filmaři vyzkoušeli profese od režisérů a střihačů až po samotné herce,“ dodala. Všechna finálová videa získala mnoho pozornosti na sociálních sítích. Celkově videa vidělo více než 51 tisíc lidí. Vítězné video ze ZŠ Vimperk dostalo přes 600 lajků a téměř 200 sdílení. Žáci ve svém videu ukázali, že program Rozumíme penězům baví nejen je, ale i jejich učitele. Školáci z Chrudimi pak natočili velmi propracovanou reportáž, která by obstála i v televizních novinách.

 

 

Co na děti z vítězných škol čeká? „Dvouapůldenní program letní školy nabídne dětem širokou škálu aktivit. Děti se zaměří na témata z finanční gramotnosti, setkají se s odborníky z banky a společně si užijí také teambuildingové aktivity, jejichž značná část se bude odehrávat v přírodě. Školáci se mimoto naučí pracovat s kamerovou technikou, fotoaparáty a také turistickými GPS. V programu nebudou chybět ani deskové hry nebo oblíbená diskotéka,“ říká Zuzana Pokorná, specialistka společenské odpovědnosti z MONETA Money Bank, která projekt zaštiťuje po odborné stránce. O projektu Rozumíme penězům Realizátorem projektu Rozumíme penězům je občanské sdružení AISIS, finančním expertem a jedním z tvůrců projektu je MONETA Money Bank. Záměrem projektu je zvýšení finanční gramotnosti školáků, snahou je naučit děti základům zodpovědného přístupu ke správě osobních financí. Dosud jím prošlo přes 26 000 žáků a finančními experty z banky bylo proškoleno více než 3 200 učitelů. Projekt od svých počátků kontinuálně rozšiřuje základnu proškolených učitelů, ale i žáků. Především nárůst v počtu proškolených učitelů je markantní a představuje dobrou základnu pro výuku finanční gramotnosti i v budoucnu. Od minulého školního roku se projekt rozšířil i na mateřské školy. Projekt Rozumíme penězům je podporován z fondů Evropské unie, státního rozpočtu ČR a ze zdrojů MONETA Money Bank.

 

Více informací najdete na www.rozumimepenezum.cz.  

 

 

(tz)

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

 {jcomments off}