Tucet neúprosných klání

Turnajové klání

 

 

V sobotu 28. května proběhl v Bohumilicích již tradiční turnaj Člověče, nezlob se! Jeho dvanácté pokračování naplnilo tucet neúprosných klání. O vítězi vždy rozhoduje hlavně štěstí, ale také správně zvolená taktika. Sobotní odpoledne v Bohumilicích proběhlo právě v tomto duchu. Těsně před oficiálním začátkem turnaje zaburácela venku bouřka, ale kdo chtěl jít soutěžit, tuto komplikaci přehlédl.

 

 

 

 


Jako již tradičně se soubojů figurek a kostek se zúčastnil pan Josef Brož – nebyl sice nejstarším soutěžícím, ale nejvěrnějším hráčem je zcela určitě. Celého soutěžení se zúčastnilo 40 zájemců. Objevili se mezi nimi i úplní nováčci. Většinu tvořili staří harcovníci. Osvěžením zápolení byla soutěžní účast pana starosty Jaroslava Nového. Soutěžil poprvé a statečně hájil čest obce Bohumilice. Probojoval se až do finále, které trvalo téměř dvě hodiny. Všichni si pěkně zahráli, pobavili se, někdy si i vynadali. Vše proběhlo v bojovné, ale přátelské atmosféře. Při odchodu soutěžící opakovali již zažité heslo: Tak za rok zase na shledanou. Poděkování patří panu majiteli Hospody Pod Kostelem za nové vybavení, stoly a židle. Vzorná obsluha a příjemné prostředí potěšily všechny závodníky.

 

 

 

 

Výsledky turnaje jsou následující:

 

Kategorie „Malý hráč“ 1. Marek Malý 2. Jan Waltern 3. Valerie Gajdošová

 

Kategorie „Junior“ 1. Jaroslav Pauch – po předloňském vítězství maminky a loňské výhře sestry tak navázal na úspěchy rodiny 2. David Král 3. Lukáš Staněk 4. Josef Kouba 5. Zdeněk Vejtasa 6. Dominik Gajdoš

 

Velké finále

 

1. Radek Vejtasa – poprvé se probojoval do finále

2. Karel Beránek ml.

3. Marie Soukupová – nejstarší účastnice

4. Jana Beránková ml.

5. Jana Pinkeová

6. Jaroslav Nový – velký bojovník a taktik

 

 

 

Karel Beránek  

 

 

{gallery}vimperk/2016/05_kveten/beranek/{/gallery}

 

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

{jcomments off}