Zábradlí bude doděláno

Ať už jsme zveřejněním tohoto článku k rozhodnutí radnice přispěli, nebo ne, jedno je jisté.

 

Zábradlí v ulici Hraničářská se dobuduje.

 

 

Věřím, že občané pohybující se v této lokalitě tuto zprávu přivítají s nadšením.

 

 


 

 

 

Dotaz čtenáře:

 

Několik snímků z ulice Hraničářská dokumentuje, že ve Vimperku se stále něco děje – nemám teď na mysli akce kulturní a sportovní, ale ty, které mají zlepšit život nás, občanů, ve všední dny.

 

Snímky zábradlí v ulici Hraničářská dokladují snahu o bezpečnější zpřístupnění – spojení schodů se zástavbou domů nad nimi.

 

ALE – pokud si pozorný čtenářů všimne, něco tu chybí. To něco je dokončení zábradlí. Možná chybějící kousek nevadí sportovně založeným a nadaným typům, ale je tak trochu nástrahou pro ostatní – zejména pro skotačící děti a seniory. U posledního dílu schodiště není totiž zábradlí ve spodní části dokončeno na straně, kde číhá zhruba jeden a půl metru hluboký svah. Pravda, „dopadová plocha“ je sice vydlážděná, to ale nijak nezbrzdí koulejícího se člověka, který chybějící kus přehlédne. Tady jaksi „bezpečné zpřístupnění“ dostává na frak… Že to chyba je, je evidentní – a doplatil na ni občan z Homolky, který (naštěstí bez úrazu) právě v tomto místě spadl. Nebyl možná ani první, ale snad bude jeden z posledních ?!? Doufejme, že chybějící část bude brzy doplněna.

 

 

 

Odpověď z radnice:

 

Předmětné schodiště bylo navrženo a realizováno dle platných norem a předpisů v době jeho výstavby, zábradlí v dolní části z jedné strany by mělo být dostačující. Srovnáme-li stávající stav s původním schodištěm a navazující vyšlapanou stezkou v zeleni, k zajištění bezpečnějšího zpřístupnění došlo. 

 

 

(Irena Malotová,propagace)

 

 

 

 

 

 

 

(red)

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 


 

Komentář: 

 

Osobně jsem názoru,že osazení zmíněného schodiště zábradlím je nedostačující.Při chůzi do schodů zábradlí postačuje.Naopak při chůzi dolů chybí poslední díl zábradlí.A proč???Je zvykem,že se chodí vpravo.Osobně jsem při chůzi dolů také sáhl do prostoru,kde zábradlí není a upadl jsem.Pokud by byla pod zábradlím rovina nebyl by to až takový problém.Ale na straně,kde není zábradlí jde svah až pod schody,kde jsem se zaklínil.Měl jsem pohmožděný kotník a chodil jsem nějaký čas s pomocí fr.holí.Tuto zkutečnost jsem nahlásil i na odbor IU.Jsem ve starobním důchodu,takže mi nevznikla téměř žádná materiální škoda.Je možné,že schodiště odpovídá nějaké normě.Ale schodiště se staví pro občany a ne pro normy!!!Finančně by ten kousek zábradlí stál maximálně do 5000,-Kč.
Při posuzování funkčnosti schodiště by měl být brán zřetel na sníženou pohyblivost občanů starší generace a ne vše brát jen z pohledu norem.


Jaromír Hudec
Hraničářská 39
385 01 Vimper

 

 {jcomments off}