Zastupitelstvo? Jablka s hruškama bez výsledku

Tříhodinové debatování, kde se smíchala jablka s hruškama a ke konečnému výsledku se zastupitelé opět nedobrali.

 

 

Internet, vyúčtování, praktiky ve městě, veřejné prohlášení místostarosty. 

 

Pan místostarosta Ing. Jiří Cais pozval na dnešní zastupitelstvo občany města Vimperka, aby byli svědky hádek, udávání, házení špíny, pletichaření a politikaření. 

 

Musím uznat, že několik občanů opravdu vyburcoval k návštěvě jednání. Ti, kdo vážili cestu, aby se něco dozvěděli, se nedozvěděli vůbec nic. Paní starostka statečně udržela úroveň komunikace mezi zastupiteli na politické úrovni a nedopustila, aby se debata stočila na pouhé osočování.

 

Nejhlavnějším tématem byl sám pan místostarosta Ing. Jiří Cais. Přitom stačilo tak málo a nemuselo se toto téma opět znovu otevírat. 

 

Stejně jako na minulém zastupitelstvu, tak i na tom dnešním, jsme se od pana místostarosty nedozvěděli odpovědi na otázky, které mu položila zastupitelka Šárka Janásková. 

 

Proč Ing. Jiří Cais nedoloží zastupitelům smlouvy s částkou o pronájmu, které má s městem uzavřeny? Proč se cítí být poškozen a neuvede veškerá, podle něj smyšlená, fakta na pravou míru?

 

Pokud by tak udělal, mohla se na dnešním zastupitelstvu probírat přínosnější témata, kterých je ve Vimperku k řešení opravdu mnoho.

 

 

Některé body dnešního zastupitelstva se odložily na další jednání, které proběhne ještě v tomto měsíci. Je na zamyšlenou, jak by se měla celá situace vyřešit a uklidnit. 

 

Já osobně si myslím, že to má v rukou pan místostarosta Ing. Jiří Cais. 

 

Uvidíme na příštím jednání.

 

 

Lenka Doubková

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

{jcomments off}