Klasik by se asi divil, Cimrman ne

Čemu by se divil klasik?

Tomu, že  některé   z her,   až příliš pozdě objeveného českého génia Járy Cimrmana, nejen že přetrvají “navěky”, jak už to u geniálních děl bývá, ale  i tomu, že jejich kouzlu podléhá stále více a více diváků mladších generací. Inu, génius se nezapře a  připojí-li se ke geniálně napsané hře i stejně kvalitní herecký ansámbl…. pak se klasik může udivit, ale nebude mu to nic platné. Místa v sále budou vždy plná ..”a uprostřed bude sedět honorace, vlevo blbci….”.

 

 

img 1484

 

 

Čemu by se Jára Cimrman naopak nedivil?

Kromě všeho co je výše uvedeno také tomu, že  cestu k jeho  neopakovatelně napsaným hrám si hledá stále mladší publikum, a tak rozšiřuje řady těch, kteří dílo tohoto velikána české hudby, literatury, dramatu, vědy, techniky… prostě velikána, nesou  do dalších pokolení.

 

img 1476 img 1479

img 1515

 

Divadlo SCHODY, tedy jeho “netalentovaná část” která po odchodu  mnoha herců k jiným divadelním společnostem zbyla,  si opět zcela získalo publikum. V krásném prosředí zvíkovského hradu  dva večery po sobě uvedlo ZÁSKOK Járy Cimrmana a publikum bylo nadšené.  Jeho reakce v průběhu hry, potlesk i upřímný smích patřil nejen autorům hry, ale hlavně a především všem protagonistům sušického ochotnického divadla, kteří se na pomyslném jevišti v této hře střídají.

 

Sušické divadlo SCHODY bylo přizváno   k účinkování v programu Zdíkovského divadelního léta, které se odehrává v areálu a nádvoří hradu v celkem 16 představeních hostujících divadelních spolků.

 

img 1706

 

Členům Schodů patří opět velký aplaus a poděkování za šíření dobrého jména sušického ochotnického divadla. Za spokojené diváky a redakci  se k poděkování připojujeme a přejeme krásné léto!

 

logo šumava

 

text a foto: -as-

{gallery}susice/2016/07_cervenec/schody_zvikov_web/{/gallery}

 

{jcomments off}