koupani

Kde se bezpečně vykoupat?

koupaniLéto a koupání k sobě prostě patří. Pokud i vy vyhledáváte spíše přírodní koupání, pak vás jistě bude zajímat, kde je voda odpovídající kvality, abyste  se v ní mohli bez starostí  v horkých dnech pořádně vyráchat...

 

Krajská hygienická stanice Plzeň sleduje kvalitu vody v přírodních nádržích a rybnících  po celé léto a výsledky zjišťování zveřejňuje.

 

Máte-li pocit, že právě vámi zvolená lokalita by si zasloužila  také jednu z kontrol, můžete se na hygienickou stanici obrátit s podnětem.

 

Jak jsou na tom přírodní koupací místa na Klatovsku?

 

 

Podobně jako v loňském roce mají problém s kvalitou vody rybníky Hnačov a Valcha – kontrola provedená na Hnačově prokázala zvýšený výskyt sinic, cholorofylu-a, nevyhovující limity pro přítomnost vodního květu a  a průhlednosti a dosáhla tak  nebezpečného stupně ” Voda nebezpečná pro koupání – zákaz koupání ” (celá zpráva KHS ZDE)  a hygienická stanice vydala od  2. 7. 2016 zákaz koupání.

 

Vysoký výskyt sinic je prokázán rovněž na Valše, kde je voda nevyhovující ke koupání už od 23. května. (podrobné info ZDE)

 

Na webových stránkách Krajské hygienické stanice se můžete dočíst i novinky o nalezených nebezpečných  výrobcích, které ohrožují zdraví spotřebitelů.

-red, zdroj: www.khsplzen.cz-

 

{jcomments off}