To asi trochu přehnal…

Neoprávněné nakládání s osobními údaji

HORAŽĎOVICE – Pachatel na plakátovacích plochách zveřejnil rozsudek soudu i s osobními údaji osob. 

      Policisté na obvodním oddělení v Horažďovicích přijali oznámení o zveřejnění rozhodnutí soudu. Pachatel v první polovině měsíce června letošního roku na veřejně přístupných plakátovacích plochách v Horažďovicích umístil kopie rozsudku soudu s návrhem na potrestání státního zastupitelství, které obsahovaly jména a příjmení osob i další osobní údaje dotčených osob.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné nakládání s osobními údaji.

 

Další krimi zprávy:


Ochranné známky

ŽELEZNÁ RUDA – Cizinka přechovávala zboží neoprávněně označené ochrannými známkami a převzala usnesení o zahájení trestního stíhání. 

      Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení hospodářské kriminality prověřovali případ, kdy cizinka nabízela k prodeji různé zboží, které bylo neoprávněně označeno ochrannými známkami. Od komisaře převzala pětačtyřicetiletá cizinka usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením.

Dne 14. února 2016 v obchodě v Železné Rudě přechovávala za účelem uvedení do oběhu 305 kusů zboží, kdy se jednalo o kabelky, peněženky, oděvy a kosmetické tašky. Uvedené zboží bylo neoprávněně označeno různými ochrannými známkami. Výše škody byla vyčíslena na 770 671 Kč.

 

 

Náraz vozidla do zídky

HORAŽĎOVICKO – V pondělí večer se řidič dostal s vozidlem do smyku, narazil do kamenné zídky a vozidlo se převrátilo na bok. 

      V pondělí 18. července jel s osobním vozidlem tovární značky BMW osmadvacetiletý muž z Horažďovic obcí Újezd u Chanovic. Při vjezdu do nepřehledného úseku vozovky nepřizpůsobil rychlost jízdy, kdy jelo v protisměru vozidlo značky Citroën, kterému nedal přednost u dopravní značky „Přednost protijedoucích vozidel“, které ohrozil a jeho řidič musel najet na pravou krajnici, aby zabránil čelnímu střetu.

Řidič s BMW najel vpravo mimo komunikaci, dostal se s vozidlem do smyku, přejel do protisměru a narazil s vozidlem do kamenné zídky a zůstalo v pozici na pravém boku. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo.

U osmadvacetiletého řidiče byla provedena dechová zkouška s výsledky měření 0,57 a 0,00 promile alkoholu. Provedený test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Muž byl převezen do nemocnice v Sušici, kde se podrobil lékařskému vyšetření, ale odběr krve a moči odmítl.

Policisté zadrželi osvědčení o registraci vozidla pro zjištěné závady a muži řidičský průkaz.

Hmotná škoda na vozidle a zídce činí 110 tisíc korun.

 

Tohle na silnici NIKDY nepotkat…

SUŠICKO – Jeden řidič jezdil po městě s 3,50 a druhý s 3,14 promile alkoholu. U třetího se alkoholtester zastavil na hodnotě 1,95. 

   Policisté na Sušicku kontrolovali v rámci dohledu nad silničním provozem řidiče a zjistili během večera tři pod vlivem alkoholu.

     V pondělí 18. července tohoto roku v 17.40 hodin byl v Sušici kontrolován hlídkou policistů z obvodního oddělení a strážníků místní devětačtyřicetiletý muž, jenž řídil vozidlo tovární značky Škoda Felicia. Muž byl zastaven na ulici Hrádecké. Dechová zkouška byla u řidiče s výsledkem měření 3,32 a opakovaně 3,50 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. 

     V Sušici byl zastaven další řidič ve 22.15 hodin na ulici Volšovské. Místní osmatřicetiletý muž řídil vozidlo tovární značky Fiat Brava. Muž se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 3,14 a opakovaně 3,11 promile alkoholu. Dále policisté zjistili, že muž má platnou blokaci řidičského oprávnění.

Policisté převezli řidiče do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobili lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

     Uvedení řidiči jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

– p cr –

{jcomments off}