Mlázovy se vrátily do baroka

 

Dotek anděla se snese ze sušického Andělíčku

anonce baroko

Západočeské baroko, tedy barokní umění – malířství, architektura a sochařství, které patří k předním památkovým a kulturně historickým hodnotám Plzeňska, je významným kulturním odkazem, na jehož kvality poukázal rok 2015, kdy byla Plzeň hlavním městem evropské kultury. 

Hodnocení baroka jako doby mimořádně významné pro západočeskou kulturu je relativně mladého data. Při objevování jeho kvalit sehrálo významnou roli právě výtvarné umění a architektura, která dala vzniknout dominantám zdejší krajiny. Složitý proces vzniku a rozmachu barokní kultury v českých zemích se ukazuje být jedním z nejzajímavějších období středoevropských dějin.

predstaeni baroko
Unikátní projekt Západočeské baroko byl představen i v Bavorské Železné Rudě

V Kunsträume v Bavorské Železné Rudě byl ve čtvrtek 30. 6. 2016 představen unikátní projekt Západočeského baroka, aby i návštěvníci z Bavorska dostali informace o různých výstupech projektu a možnost navštívit množství kulturních akcí, které jsou v letošním roce pořádány.

Hlavním bodem byla prezentace projektu Západočeské baroko bavorské straně, kterou připravila a přednesla vedoucí Odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu, Ing. Alena Svobodová, která vznikl celého projektu iniciovala. (Citace z www.zapadoceskebaroko.cz)

 


Projekt barokního festivalu probíhající na různých místech v kraji  představil v sobotu program v Mlázovech:

{gallery}susice/2016/07_cervenec/baroko/baroko_mlazovy/{/gallery}

 

foto: JAN KUBITA

 

A v neděli v podvečer můžeme být svědky ‘doteku anděla’ na jedné  ze sušických dominant – na Andělíčku.

baroko susice

 

{jcomments off}