Vyřizování účtů – létaly střepy

Nelíbilo se mu, jak jede druhý řidič. Tak ho zastavil  a je z toho trestný čin…

 

sklo

HORAŽĎOVICE – Dva řidiči si vzájemně poškodili osobní vozidla. Převzali sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci. 

     Ve zkráceném přípravném řízení převzali sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci dva muži ve věku 23 let (muž z Kašperských Hor) a 35 let (z Písku).

Letos 13. března,  po sedmnácté hodině, jeli uvedení muži po komunikaci ve směru od Sušice na Horažďovice, kdy mladší muž řídil vozidlo tovární značky Škoda Octavia a starší vozidlo značky BMW.

 

V Horažďovicích na ulici Komenského řidič s vozidlem BMW zastavil druhého řidiče, protože měl výhrady k jeho jízdě i způsobu předjíždění.  Po vzájemné výměně názorů tento rukou udeřil do čelního skla vozidla Škoda Octavia, které poškodil a výše škody činí téměř sedm tisíc korun.

Po předchozím jednání mladší řidič nasedl do vozidla, rozjel se a úmyslně narazil do stojícího vozidla BMW, u kterého poškodil zadní nárazník. V tomto případě činí škoda 31 tisíc korun.

Policisté událost šetřili pro podezření ze spáchání přestupků, ale podle odborných vyjádření došlo k překvalifikování na trestný čin.

 

 

Agresor napadal svou manželku

 

nasilnik

 

Vykázání

SUŠICKO – Muž opakovaně slovně a fyzicky napadal svoji manželku, z obydlí byl vykázán. 

 

Na obvodním oddělení v Sušici přijali policisté oznámení o opakovaném napadání v místě bydliště. V době od 25. června do 25. července tohoto roku třiapadesátiletý muž z obce na Sušicku ve společném bytě slovně vyhrožoval své manželce újmou na zdraví a ženu i fyzicky napadl. Žena byla následně ošetřena u lékaře.

 Muž byl ze společného obydlí vykázán za asistence policie na dobu deseti dnů.

 

     Vykázání trvá po dobu 10 dnů a lze osobu vykázat ze společného obydlí, pokud na základě zjištěných skutečností a s ohledem na předcházející útoky předpokládat, že se osoba dopustí nebezpečného útoku proti životu, zdraví nebo svobodě nebo zvlášť závažného útoku proti lidské důstojnosti.

Vykázaná osoba je povinna opustit neprodleně prostor vymezený policistou v potvrzení o vykázání, zdržet se vstupu do prostoru a zdržet se styku nebo navazování kontaktu s ohroženou osobou.

 

– p cr, red-

{jcomments off}