mestska

Strážníci MP zachránili život staršímu muži

Strážníci městské policie Vimperk zachránili staršímu muži život.

 

 

Hlídku strážníků přivolal bdělý výpravčí se slovy, že u východu z vlakového nádraží Českých drah ve Vimperku, v místě vedle toalet, leží zřejmě podnapilý muž. Strážníci při příjezdu na místo zjistili, že se oznámení zakládá na pravdě a opravdu na zemi leží tělo muže. Situace vypadala jednoduše pouze na první pohled. Na místě ležel nehybný starší muž, z jehož úst nešel cítit žádný alkohol. Strážníci se dovtípili, že v tu chvíli jim pomůže jen rychlá reakce.Na tyto krizové situace a poskytnutí první pomoci jsou každoročně školeni.

 

 

S mužem, který nebyl zjevně zraněn ani nekrvácel, se snažila hlídka strážníků komunikovat, muž však nereagoval, jen ležel a sípal. Proto jej strážníci uložili do stabilizované polohy, zajistili životně důležité funkce a ihned mezitím přivolali lékaře zdravotnické záchranné služby. Hlídka měla podezření na hypoglykemický šok, který se po nalezení léků u dotyčného potvrdil. Když po chvilce začal muž upadat do bezvědomí, strážníkům se podařilo udržovat jej při vědomí až do příjezdu lékaře. Po převzetí muže do péče záchranářů byl muž dle sdělení transportován do nemocnice ve Strakonicích. O celé události byl strážníky MP Vimperk vyrozuměn i syn ošetřovaného muže.

 

 

V tomto případě stačilo tak málo, nikomu však nevadilo, že bezvládné tělo staršího muže leží jen tak na zemi. Doslova kdyby ležel na chodníku uprostřed, překročí jej skoro všichni bez ostychu.

 

Poděkování patří panu výpravčímu a strážníkům zasahujícím na místě. 

 

 

(red,mp)

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

{jcomments off}