Co jsi začal, tak si dodělej 2

Člověk by si měl umět přiznat, když udělá chybu. Ve svém příspěvku jsem kritizoval kotvení svahu v zatáčce u cukrárny z litého betonu a obavu ze zneužití sprejery. Můj názor vycházel z neinformovanosti a byla to chyba. Úprava, která vzniká bude určitě hezká. Pochválit chci i vyspravení Zahradní ulice.

 

Zveřejněná odpověď na můj článek, ve stylu “můžete být rádi, že nejezdíte objížďkou” je ale o něčem jiném. Ze lze udržovat silnici s překopy v relativně dobrém stavu ukazuje současný stav. Doufám jen, že dvě pokuty, které mi Městská policie během 20 minut nezaplaceného parkování nebyla reakcí na můj článek.

 

 

Vladimír Vácha

 

 


 

 

 Co jsi začal, tak si dodělej.

 

 

Nestydím se za to,že jsem iniciátorem výstavby chodníku v Pivovarské,i když mi to třeba pan Jungvirt vyčítá.Vytrpěl jsem si za tu dobu své a smířil jsem se i s tím,že k žádnému jednání o realizaci jsem nikdy nebyl pozván.Je mi trochu líto,že poslední varianta mi přinese určitě rušení klidu na mé zahradě,ale třeba bude chodník pojmenován po mě.Dnes mám ale dobrý pocit,že stavba,která má význam pro spoustu lidí,kteří tam denně projdou jaksi pokračuje.Mám trochu jinou představu o tempu a kvalitě provádění stavby,ale dobře.Řešení zatáčky u cukrárny podle mě není dobré.Jednak náročná práce nevyřešila přehlednost zatáčky,a o to šlo především,technologie,která je použita na zakotvení svahu mi připomíná spíš stanici metra,nebo tunel Blanka a podle mě se sem vůbec nehodí.A to si už představuji jak se sprejeři těší na dokončení.

 

To,co mě ale vytočilo jsou překopy pro napojení jednotlivých domů.Bohužel tudy jezdím několikrát denně a ničím si auto zapadáním do těch překopů.Když uvážím,že za den tudy projede několik stovek aut,zasloužilo by si tyto překopy udržovat lidsky sjízdné.Slušně jsem požádal Město,aby z titulu investora přinutilo zhotovitele tyto překopy pravidelně zasypávat,ale to se stalo pouze jednou.Myslel jsem si,že když zřejmě není prováděn stavební dozor,vyřídím si to sám.Požádal jsem o zasypání pracovníka,který se tam potuloval,ale řekl mi,že to není jejich věc,že to Elektrostav.Ten bohužel zmizel.Znovu jsem požádal investora (Město) o nápravu,ale nic.Takže mi nezbylo nic jiného,než vzít lopatu a kolečko a věnovat asi 20 minut na oltář stavby za 6 mil.Kč.Napadlo mě,že na stavbu je možná nějaká dotace z EU a třeba jsem měl požádat o zasypání Brusel.

 

 

Vladimír Vácha

Pivovarská 620 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Dobrý den,

 

již při plánování realizace stavby bylo se zhotovitelskou firmou řešeno, jak si zajistit co nejmenší dopad stavby na obyvatele Vimperku. Bylo rozhodnuto umožnit nadále provoz v dotčené části Pivovarské ulice i za cenu jistých komplikací při vlastním provádění stavebních prací, a to i přesto, že původně bylo počítáno s plným uzavřením části Pivovarské ulice, což by znamenalo uvedený úsek objíždět a obcházet po vyznačených trasách. Je třeba si uvědomit, že průjezd a průchod Pivovarskou ulicí znamená pohyb po staveništi, které bylo ponecháno průjezdné. Z toho samozřejmě pramení i dočasná omezení a nepříjemnosti. Při kontrolních dnech je ze strany investora stavby zdůrazňována nutnost zabezpečení výkopů a v mezích možností i pravidelného úklidu. Děkujeme všem za trpělivost i určitou míru shovívavosti. Na podzim by mělo být hotovo. Co se týká opěrné zdi, ta bude pohledově skryta kamennou zídkou z kamene vyrubaného ze skály na místě, takže barevně i strukturou nebude nijak narušovat okolní prostředí.

 

 

Irena Malotová,

Město Vimperk, PR a propagace

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

{jcomments off}