‘Tohle’ na silnici potkat nechcete

Řidič nadýchal přes dvě promile

SUŠICE – S osobním vozidlem jel po městě v úterý večer a narazil do dalšího automobilu a z místa ujel.  

 

        V úterý 23. srpna tohoto roku jel třiačtyřicetiletý muž z Plánicka s vozidlem tovární značky Ford Escort po Sušici. Muž jel ve 20.20 hodin po ulici Pravdova k ulici T.G. Masaryka a při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy a střetl se s protijedoucím vozem značky Škoda Octavia.

Po dopravní nehodě řidič z místa ujel – známý poškozeného jel vlatním vozem za ním, aby zjistil, kde zastavil. Poté co muže  našel, vrátil se zpět k neodě a oznámil jeho výskyt policistům. Ti jej zjistili a podrobili dechové zkoušce, při níž alkoholtester  naměřil 2,37 a opakovaně 2,43 promile alkoholu.  Policisté muže převezli k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení v Sušici, souhlasil i s odběrem krve. U druhého řidiče byla dechová zkouška negativní.

 

Policisté dále zjistili, že řidič nevlastní žádné řidičské oprávnění a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hmotná škoda na vozidlech činí 35 tisíc korun.

 

Opilá řidička za jízdy telefonovala

SUŠICE – Ve čtvrtek dopoledne policisté kontrolovali řidičku, která měla dechovou zkoušku 1,07 promile alkoholu. 

      Po Sušici jela s vozidlem tovární značky Citroën C5 ve středu 24. srpna tohoto roku čtyřiatřicetiletá žena z obce u Sušice. Na ulici Volšovské byla dopravními policisty kontrolována v 10.45 hodin a v ruce držela hovorové zařízení. Provedená dechová zkouška byla s výsledkem měření 1,08 a opakovaně 1,05 promile alkoholu. Žena přiznala, že v nočních hodinách požila alkohol. Policisté ženu převezli do zdravotnického zařízení a podrobila se lékařskému vyšetření i odběru krve.

Žena je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz. Navíc žena při kontrole nepředložila osvědčení o registraci vozidla.

 

 

Alkohol potřetí, tentokrát ne na silnici

 

SUŠICKO – Dopustil se krádeže a porušil domovní svobodu. Z chaty odnesl alkoholické nápoje. 

         Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu krádež a porušování domovní svobody třiatřicetiletý muž ze Sušice.  10. července letošního roku se ve třech případech po rozbití skleněné výplně okna vloupal do rekreační chaty svých příbuzných, kde odcizil několik lahví s alkoholickými nápoji. Kolem devatenácté hodiny se muž pokoušel dostat i do bytu svých příbuzných, když se na místo dostavili policisté, kteří jej podrobili dechové zkoušce. Při ní  přístroj naměřil 3,60 promile alkoholu. Pachatel byl převezen do nemocnice k vyšetření, lékař poté rozhodl o jeho propuštění.

Po jednadvacáté hodině policisté opět vyjížděli na stejné místo, protože podezřelý muž uváděl, že požil chloramin. Policisté přivolali zdravotníky, kteří jej převezli do nemocnice. V té době měl muž v dechu 2,87 promile alkoholu.

Poškozeným vznikla škoda ve výši 700 Kč.

 

 

Důvěra se jí nevyplatila

KLATOVSKO – Poškozená vyplatila zálohu na střešní krytinu, které se nedočkala.

        Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování na oddělení hospodářské kriminality prověřovali podvodné jednání muže. V době od října 2014 do března 2016 pětačtyřicetiletý muž z Klatovska sjednával pořízení střešní krytiny na dům.

V uvedené době poškozená požádala muže o vypracování rozpočtu. Muž následně přislíbil, že obstará střešní krytinu a převzal od poškozené finanční hotovost ve výši 38 600 Kč, ale peníze použil pro vlastní potřebu.

     Podle trestního zákoníku, kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu, která mu byla svěřena, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

 

– p cr –

{jcomments off}