Annínsko dnes: dětský den, koncerty…

skola mourenec

Jaká asi byla  mouřenecká škola  a její děti v roce 1961? O tom si dnes budou povídat její bývalí žáci a pamětníci na setkání na Mouřenci.

Annínsko zve v neděli do skláren, na koncerty i na prohlídky památek, připraven je před začátkem školního roku i malý “dětský den”.

 

 

„Už loni jsme pozvali bývalé žáky mouřenecké školy, která existovala do roku 1961. Protože byl o tuto akci zájem, uspořádali jsme sraz žáků i letos. Žáci a pamětníci se potkají ve 13 hodin v kostele. Poté se přesuneme ke škole, kde bude po dohodě se současnými majiteli možnost nahlédnout i do někdejší školní budovy,“ přibližuje scénář nedělního setkání organizátor Lukáš Milota.

 

 

 

skolni mourenec

 

 

I v neděli můžete nahlédnout do kuchyně mistra skláře  a na chvilku se jím stát sami – sklárna v Anníně, kde je kromě prodejny a muzea nově i sklářská huť, vás přivítá  od 10 do 13 hodin.

 

Od 14 hodin začne v kostele na Mouřenci koncert plzeňského sboru Touch of Gospel. „Po koncertu je připravený malý dětský den. „Je to poslední prázdninový víkend a chceme proto hravou formou dětem připomenout, že se blíží škola. Při soutěžích budou moci vyhrát drobné školní pomůcky,“ dodává Milota.

 

touch of gospel

 

mourenec - prohlidky denne v 16 h

Mouřenec ale zve i na pravidelné prohlídky kostela a kostnice. „Konají se každý den až do konce srpna. Začínají denně v 16 hodin,“ zve do jednoho z nejstarších šumavských kostelů průvodkyně Jana Kadlecová ze spolku Přátelé Mouřence.

 

***

mourenec - prohlidky denne v 16 h

 

{jcomments off}