Motorkáři bourají denně

V jeden den dvě havárie motorek

Ve čtvrtek odpoledne během dvaceti minut havarovali na různých místech dva motocyklisté. 

     Ve čtvrtek 25. srpna okolo 16.30 hodin jel třiatřicetiletý muž z obce na Kdyňsku na motocyklu značky Honda po komunikaci od obce Úborsko na Pocinovice. V době, kdy přijížděl na křižovatku, sledoval provoz z pravé strany a vjel vpravo na krajnici, došlo k podklouznutí předního kola motocyklu a pádu motocyklisty na komunikaci. Řidič byl se zraněním převezen do nemocnice v Klatovech. Škoda činí  čtyři tisíce korun.

     Okolo 16.50 hodin jel jednapadesátiletý muž z Prahy na motocyklu tovární značky Yamaha po silnici II/145 ve směru od obce Dlouhá Ves na Srní. Při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal smyk a s motocyklem upadl a narazil vpravo do svodidel. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče, který byl převezen do nemocnice v Sušici. Hmotná škoda byla odhadnuta na 84 tisíc korun.    

Provedené dechové zkoušky byly u obou řidičů s negativním výsledkem.

 

Vrtulník letěl pro zraněného motorkáře k Hartmanicím

V pátek 26. 8.  havaroval 45letý motocyklista na silnici mezi Hartmanicemi a Sušicí. Zraněného motorkáře převážel do nemocnice vrtulník.

 

Nedělní nehoda u Dlouhé Vsi s velmi vážným zraněním

V neděli 28. srpna 2016 před půl druhou odpoledne havaroval u Dlouhé Vsi motorkář. Hasiči ze Sušice vyjeli k nehodě v 13:25 hodin. Motorkář utrpěl velmi vážná zranění. Zatímco jedna skupina hasičů asistovala ZZS při jeho ošetřování, druhá zabezpečovala místo nehody a zajišťovala přistávací místo pro vrtulník LZS. Po odletu vrtulníku s pacientem hasiči uklidili ze silnice použitý sorbent a ulámané části z motorky.

 

***

Řídit s 1,07 promile? Pro řidičku žádný problém…

Ve středu 24. 8. jela v Sušici 34letá žena  z obce u Sušice, s vozidlem tovární značky Citroën C5. Na ulici Volšovská byla dopravními policisty kontrolována v 10.45 hodin, když v ruce za jízdy držela telefon. Provedená dechová zkouška ukázala 1,08 a opakovaně 1,05 promile alkoholu. Žena přiznala, že v nočních hodinách požila alkohol. Policisté ženu převezli do zdravotnického zařízení, kde se podrobila lékařskému vyšetření i odběru krve.

Žena je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté jí zadrželi řidičský průkaz, navíc řidička při kontrole nepředložila osvědčení o registraci vozidla.

– p cr, red-

{jcomments off}