Florbal o Pohár České pojišťovny

Pohár České pojišťovny 2016

 

 

 

Poslední víkend prázdnin patří florbalovému poháru. 1. Kolo se odehrává v pětičlenných skupinách podle regionů. Z našeho regionu (Jižní Čechy a Vysočina) se přihlásilo 10 týmů. Náš tým byl nalosován do skupiny B. Z našeho regionu (skupina A a B) postupovaly týmy umístěné na prvních dvou příčkách a lepší z týmů na třetím místě, který narazí na tým z Národní ligy FBC Strakonice. Pořadatel naší skupiny byl 1. FBK Tábor, který má svou domácí halu v Sezimově Ústí.

 

Stejně jako většina mužstev z nižších soutěží jsme i my Pohár České pojišťovny pojali hlavně jako ideální přípravu před nadcházející sezónou a zároveň také jako v podstatě jedinou možnost konfrontace s týmy z vyšších lig. Los nám do skupiny přisoudil divizní SK Florbal Benešov, dále do Divize čerstvě postupující 1.FbK Tábor a FK Slovan Jindřichův Hradec, a také nováčka na florbalové scéně TJ Sokol Chýnov, který v premiérové sezóně okusí Jihočeský přebor. 

 

 

 

SK Florbal Benešov – TJ Šumavan Vimperk 14:2 ( 4:1 – 1:0 – 9:1 )

 

Branky Vpk: 13. Šindler (Křešnička), 39. Havelka (Schwamberger)

Vyloučení: 2:4 – Využití: 2:1 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Holeček – Janošťák – Diváků: 30

Průběh utkání: 4:0, 4:1, 11:1, 11:2, 14:2

Sestava: Petr, (od 38. Kučera) – Pešl, Robl, Havelka; Myslík, Pluščenko – Voldřich, Křešnička, Schwamberger; Šindler, Smolík

 

 

Hned v prvním utkání nás čekal favorit celé skupiny. Bylo jasné, že pokud chceme uhrát solidní výsledek, je třeba od první do poslední minuty hrát naplno a soustředěně. Dvě třetiny se nám to celkem dařilo, hra vypadala opticky vyrovnaně, i skóre jsme drželi na přijatelném stavu 1:5. Bohužel začátek 3. třetiny byl z našeho pohledu jako z hororu. Tři inkasované branky hned v 1. minutě závěrečné části nás doslova dostaly na lopatky a Benešov už si ve zbytku utkání dělal na hřišti, co chtěl. Zápas tak skončil debaklem, ale je třeba dodat, že kvality benešovského kádru jsem znal a podobný výsledek jsem celkem očekával. Vzhledem k nasazení a předváděné hře našeho týmu v prvních dvou třetinách je ale škoda odcházet ze hřiště s takovým přídělem. 

 

 

 

TJ Šumavan Vimperk – TJ Sokol Chýnov 5:7 ( 2:2 – 2:2 – 1:3 )

 

Branky Vpk: 3. Schwamberger (Voldřich), 5. Schwamberger (Voldřich), 18. Havelka (Robl), 27. Voldřich (Šindler), 40. Křešnička

Vyloučení: 1:2 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Holeček – Janošťák –

Diváků: 0 Vývoj utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:6, 5:6, 5:7

Sestava: Petr, (Kučera) – Pešl, Robl, Havelka; Myslík, Pluščenko – Voldřich, Křešnička, Schwamberger; Šindler, Smolík

 

 

Druhé sobotní utkání jsme sehráli s nově vzniklým klubem z Chýnova. Těžko říct, jestli právě to, že nastupujeme na nováčka ve florbalových vodách, zapůsobilo na celý tým tak, že nebude třeba makat a zápas odehrajeme v klidu a pohodě v suchém triku nebo za zcela nepochopitelným výkonem stálo něco jiného. Ať tak či tak, nastoupili jsme absolutně bez zájmu a nasazení. Bohužel tempo, ve kterém jsme do zápasu vstoupili umocnily ještě dva góly, které jsme po hrubých chybách soupeře, vstřelili v samém úvodu první třetiny. Pak už se v podstatě jen čekalo na to, zda budou hráči soupeře schopni utkání otočit, což se jim nakonec podařilo. K tomuto zápasu je naprosto zbytečné cokoliv dalšího dodávat, snad jen, že to byl jednoznačně nejhorší florbalový zápas, jaký jsem za 13 let, co hraji florbal, absolvoval. 

 

 

 

FK Slovan Jindřichův Hradec – TJ Šumavan Vimperk 7:8 ( 2:4 – 5:3 – 0:1 )

 

Branky Vpk: 1. Myslík (Pešl), 3. Myslík (Havelka), 7. Šindler (Křešnička), 10. Křešnička (Smolík), 16. Šindler (Křešnička, 22. Šindler (Voldřich), 25. Pešl (Myslík), 42. Křešnička (Šindler)

Vyloučení: 0:2 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Bílý – Draxler –

Diváků: 20

Vývoj utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 4:4, 4:5, 5:5, 5:7, 7:7, 7:8

Sestava: Petr, (Kučera) – Pešl, Robl, Havelka; Myslík, Gabauer – Šindler, Křešnička, Voldřich; Smolík

 

 

 

Do nedělních zápasů jsme po dvou porážkách ze soboty nevstupovali zrovna v optimálním rozpoložení, ale jelikož herně už nebylo kam klesat, daly se očekávat zlepšené výkony. Po změnách v sestavě vynucených odjezdy Franty Schwambegera a Michala Pluščenka z důvodů neodkladných povinností a naopak příjezdem Michala Gabauera jsme vyrukovali na Jindřichův Hradec a jakoby byl na hřišti najednou úplně jiný tým než v sobotu v podvečer. Fungovala zejména spolupráce druhého útoku, ze které těžil David Šindler, jenž se v tomto utkání zaskvěl hattrickem. Bodově se probudili i obránci v čele s Martinem Myslíkem, ten se trefil hned dvakrát v samém úvodu zápasu. Celkově se hrálo poměrně pohledné, rychlé a důrazné utkání, ze kterého jsme nakonec díky trochu nepřehledné situaci okolo neodpískané ruky jindřichohradeckého hráče a využití následného zmatku vytěžili v samém závěru vítězný gól. Výkonem a získanými 3 body do tabulky jsme potěšili sami sebe, hlavně jsme však odčinili odchozený zápas s Chýnovem. 

 

 

 

TJ Šumavan Vimperk – 1. FbK Tábor 7:8 ( 1:1 – 1:2 – 2:4 )

 

Branky Vpk: 11. Pešl (Myslík), 27. Havelka (Robl), 37. Křešnička (Šindler), 40. Pešl

Vyloučení: 2:2 – Využití: 1:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Bílý – Koutník –

Diváků: 30

Vývoj utkání: 0:1, 2:1, 2:6, 3:6, 3:7, 4:7

Sestava: Petr, (od 34. Kučera) – Pešl, Robl, Havelka; Myslík, Gabauer – Šindler, Křešnička, Voldřich; Smolík

 

 

Zcela nejlepší výkon mužstvo předvedlo v závěrečném zápase celého víkendového klání proti spolufavoritovi skupiny, domácímu Táboru. Bilance táborského týmu z loňské sezóny, kdy z 20 zápasů prohrál jediný, jednou ztratil body také za remízu a suverénně si tak zajistil postup do Divize, budila respekt. Navíc do utkání vstupovali táborští již s vědomím, že díky výhře nad Benešovem jsou jistými vítězi skupiny a postupujícím týmem do dalšího kola poháru. Zřejmě i tento fakt, že obě mužstva již ve vzájemném souboji nemohou zamíchat s postupovými kartami, přispěl k tomu, že se od samého začátku hrál velmi svižný otevřený florbal, ve kterém ale paradoxně nepadalo příliš branek. Po dvou třetinách svítil na tabuli stav pouze 2:3. Tábor po celé utkání ukazoval svou sílu, ale i my jsme domácím fanouškům předvedli, že dokážeme hrát na vysoké úrovni a favorita potrápit. Bohužel v nasazeném tempu jsme přeci jen dělali více chyb, které hráči Tábora dokázali trestat a postupně si budovali rozhodující náskok, který v závěru už celkem v pohodě drželi. Nicméně, pohár jsme zakončili velmi dobrým výkonem.

 

 

Hodnocení turnaje hlavní trenér Petr Křešnička:

„Shrnu-li celý víkend, tak naše představení bylo jako na houpačce. Solidní dvě třetiny s Benešovem vzápětí vystřídala doslova strašidelná hra v zápase s Chýnovem. V neděli měl výkon stoupající tendenci a končili jsme nakonec velmi dobře. Konečné 4. místo v tabulce pro nás není nijak zásadní. S postupem se vzhledem k síle soupeřů moc kalkulovat nedalo, ale po třetím místě ve skupině jsme jistě pokukovali právem, a nakonec k němu ani nebylo daleko. Bohužel jsme si tento cíl zhatili sami tristním výkonem ve druhém utkání. V každém případě pro nás měla účast na poháru velký význam v tom, že jsme měli možnost zahrát si proti po všech stránkách daleko vyspělejším mužstvům, jako byla Tábor a Benešov. Zároveň hráči zjistili, že je neustále co zlepšovat v podstatě v každé herní činnosti a konečně jsme také trochu narazili. Ono už to bylo pro tým skoro až nezdravé, jak se za ten rok existence všechno dařilo a objevoval se pocit jakéhosi uspokojení. Na závěr jedno loučení. Po pohárovém víkendu se rozhodl ukončit svou aktivní florbalovou kariéru Franta Schwamberger. Za celý tým bych mu chtěl poděkovat za odvedené výkony a fantastických 50 bodů v 15 odehraných utkáních v minulé sezóně, kterými nemalou měrou pomohl hned v první sezóně vimperského týmů k postupu do vyšší soutěže.“

 

 

Hodnocení turnaje kapitán Vladimír Pešl:

„Dokázali jsme si, že i v tak oslabené sestavě můžeme při dobré vůli konkurovat týmům z vyšších soutěží. Tým Chýnova nám však ukázal, že je třeba hrát jakýkoliv zápas naplno. Kladně hodnotím též dobře připravený program během víkendu. Myslím, že přišlo vhod utmelení party, i když pouze části týmu, během sobotního večera. Za tři týdny nám začíná nová sezona, kdy nás čekají na úvod dva budějovické týmy v SKP Starnet nafukovací hale. Do té doby je spousta času doladit resty, které jsme odhalily během turnaje. Držte palce, aby vstup do nové sezony nám vyšel lépe než ten do poháru.

 

Děkujeme za Váš zájem a podporu!

 

 

 

{gallery}vimperk/2016/09_zari/florbal{/gallery} 

 

 

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

{jcomments off}