Bazén – věčné téma k diskuzi

Bazén a další projekty, věčné téma  k diskuzi

 

 

Přečetl jsem si ve Vimperských novinách,kolik dalších studií různých investic se připravuje.Kolem dostavby koupaliště jakýmkoli způsobem se jen hovoří,dostala se tak nějak na okraj,i když je podle mě zásadní i s ohledem na riziko poškození technologií i stavby.Možná by bylo dobré mít priority a na nich skutečně pracovat.Nevím ani,jak dopadl rozvojový plán města,jestli je někde k nahlédnutí a jestli se podle něj skutečně pracuje a nesloužil jen ke zviditelnění autorů.Zdá se mi,že jsou ve městě zase lobystické skupiny,které prosazují tu kapličku,tu koupaliště,tu Vodník a nikdo to neřídí.

 

 

Vladimír Vácha 

 

 

 


 

 

Devět let starý projekt potřebuje úpravy

 

 

Město má již hotovou objemovou studii týkající se druhé etapy areálu vodních sportů, přesněji úpravy již zpracovaného projektu na zastřešení stávajícího plaveckého bazénu. „Devět let starý projekt v původní podobě počítá s patrovou budovou, kde jsou při vstupu rozdělené šatny, pánská v patře, dámská v přízemí. To už podle dnešních standardů není obvyklé,“ vysvětluje místostarosta.

 

„Upřednostňujeme jednopodlažní objekt s víceúčelovým využitím, vzniklo by zde například i technické zázemí pro ostatní sportoviště, která jsou v areálu letních sportů. A díky objemové studii víme, že tato úprava projektu je reálná.“ Inspirací k praktičtější a na rodiny zaměřené podobě areálu vodních sportů byly Vimperským obdobná zařízení v Čechách i v sousedním Bavorsku, která jsou vyhledávanými volnočasovými atraktivitami. Uvažuje se také o výhodnějším umístění parkoviště.

 

 

Město Vimperk

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

 

 

 

 

{jcomments off}