Šumavský pohár 2016 – finálový závod

ŠUMAVSKÝ POHÁR 2016

 

 

Minulou neděli, 11. 9. 2016, byl finálovým závodem v Prachaticích zakončen letošní ročník seriálu MTB závodů Šumavský pohár MTB 2016. Tento seriál již tradičně nabízí mladým cyklistům z jihočeského regionu možnost vyzkoušet si atmosféru MTB XC závodů na vlastní kůži.

 

Závody jsou zaměřeny hlavně na dětské a mládežnické kategorie, pro které je seriál primárně určen. Snahou je nabídnout dětem v jihočeském regionu kvalitní závody odpovídající obtížnosti. Pro nejmladší kategorie nabízí závody možnost seznámit se se závodní formou horské cyklistiky. Pro starší kategorie pak závody slouží jako základ pro snadnější vstup do českého poháru a do dalších závodů národní a mezinárodní úrovně. Přestože je seriál určen převážně pro mládež, své si zde najdou i starší příznivci horské cyklistiky bez ohledu na věk.

 

Letošní ročník se skládal ze šesti závodů, z nichž dva se již tradičně jely za hranicemi u našich německých sousedů. Seriál odstartoval v květnu závodem v Nové Peci a následně závodem v německém Waldkirchenu. Po kratší pauze se závodníci sešli koncem června ve Čkyni a následně v německém Grafenau. Začátkem července se jel další závod na šumavském Zadově, který byl pro závodníky i otevřeným Mistrovstvím Jihočeského svazu cyklistiky v MTB XCO. Finálovou tečku pak obstaral závod v Prachaticích, kde se rozhodlo o celkovém pořadí v jednotlivých kategoriích v celém seriálu Šumavského poháru 2016.

 

Jednotlivých závodů se zúčastňovalo okolo 120 až 200 závodníků. Celkem bylo v seriálu hodnoceno přes 300 závodníků (pouze mládežnické a dorostenecké kategorie). Velké poděkování patří pořadatelům, kteří svědomitě připravovali jednotlivé závody a samozřejmě všem partnerům a sponzorům, kteří uskutečnění závodů podpořili. Všem příznivcům horské cyklistiky přejeme bezproblémovou zimní přípravu a na viděnou na závodech v příští sezóně.

 

Pořadatelé: Lyko Klub Prachatice – závody v Nové Peci a v Prachaticích, Outdoor Kids – závod ve Čkyni, dále RSC Waldkirchen, RSV Grafenau (závody v Bavorsku) a Bike Klub Vimperk – závod na Zadově a zastřešení seriálu.

Další informace http://jcp-mtb.cz 

 

 

(red)