Hokejistům HC Vimperk se o víkendu nedařilo

JUNIOŘI V DOMÁCÍM PROSTŘEDÍ NESTAČILI NA KLATOVY

neděle 2. 10. 2016

HC VIMPERK – HC KLATOVY 2 : 5 (1:2,1:1,0:2)

 

Branky: 8:17 Skalický (Fiedler), 31:28 Ptášnik trestné střílení – 12:37 Fořt (Prokop), 13:55 Sulan, 26:14 Prokop (Šefl), 50:45 Vávra (Koranda), 52.48 Vávra (Fořt)

Vyloučení: 5:2; využití: 0:1

Sestava domácích: Zeman – Herc, Kačmár, Žampach, Marek – Skalický, Fiedler, Klíma, Kraml, Krejsa, Buček, Vozobule, Ptášnik, Horák

 

Vimperští junioři vstoupili do sezony porážkou na domácím ledě. V deváté minutě šli sice do vedení zásluhou Skalického, ale hosté dokázali třemi brankami vývoj utkání otočit. Ve třicáté druhé minutě snížili domácí Ptášnikem povedeným trestným střílením, ale lépe bruslící a kombinující hosté domácím více nepovolili. Ve třetí třetině se sice domácí snažili utkání alespoň vyrovnat, ale když i vyložené šance nedokázali využít, soupeř dvěmi brankami rozhodl o svém vítězství. Na domácích se naplno projevil začátek sezóny, když se sešli po měsíci trénování kompletní až pátek před utkáním.

 

 

 ***

VIMPERŠTÍ V OSLABENÉ SESTAVĚ PODLEHLI MILEVSKU

2. kolo KLM

sobota 2.10.2016 17:00 – ZS Milevsko

HC MILEVSKO – HC VIMPERK 4:1 (3:0,1:0,0:1)  

Góly a nahrávky: 11. Štych (Sláma), 12. T. Novotný (T. Hájek), 20. Radosta (Štych), 32. T. Hájek (Novotný) – 51. Paule (Tupý)

Rozhodčí: Horáček – Brůha, Kreuzer

Vyloučení: 12:9

Využití: 1:0

Diváků: 320

 

HC Milevsko: Žilinčík – Čunát, Štych, A. Hájek, Mikš, J. Havran, Votruba – Matějka, Müller, Sláma, St. Polodna (3. Pouch), T. Hájek, T. Novotný, Nevolný, Radosta, Fořt. Trenér Luboš Krupka.

 

 

HC Vimperk: Pixa – Tupý, O. Předota, Vítovec, J. Předota – Bojer, Korous, Paule, Hail, Lang, J. Sitter, Jan Bárta, Krejsa, P. Novotný. Trenér Pavel Předota.

 

Vimperští hokejisté se v sobotu 1. října představili v Milevsku. Z pracovních či rodinných důvodů chybělo celkem šest hráčů a trenéři tak měli k dispozici pouze dvě obranné dvojice a tři útoky. Domácí Milevsko nastoupilo v kompletní sestavě a od úvodního buly zatlačilo hosty do defenzívy. Prvního gólu se domácí dočkali v 11. minutě, když potrestali vyloučení Novotného. Vzápětí přidali domácí druhou branku, když před tím útočící hráči nešetrně dohráli gólmana Vimperka Pixu. Povedenou první třetinu ze strany domácího celku podtrhla branka v poslední minutě a Milevsko vedlo nad Vimperkem 3:0.

 

Ve druhé třetině se vimperským podařilo částečně eliminovat tlak domácích hráčů, kteří byli pochopitelně při chuti a v některých soubojích si pomáhali nečistými zákroky, o čemž svědčí také vysoký počet vyloučených hráčů. V polovině utkání vstřelili domácí další branku a navýšili své vedení již na 4:0.

 

Hosté v poslední třetině sebrali všechny své síly a vytvořili si několik dobrých střeleckých příležitostí. V 51. minutě snížil na 4:1 Paule po asistenci Tupého. Do konce utkání již další gól nepadl. I přes porážku je třeba vyzdvihnout bojovný výkon vimperských ve třetí třetině zápasu. Zvláštní pochvalu zaslouží brankář Pixa, který podal excelentní výkon.

 

Vimperk bude chtít po dvou úvodních porážkách konečně bodovat. V neděli 9. října od 17 hodin hostí na svém ledě nováčka z Telče.

 

text zdroj: HC Vimperk 

{jcomments off}