unnamed

Šumava na nohou

Šumava na nohou chystá slavnostní předání darů podporovaným dětem

 

     Od Koncertu Šumava na nohou 2016 uběhly už čtyři měsíce, a ačkoliv by se mohlo zdát, že koncertem práce členů spolku pro letošní rok skončila, opak je pravdou. Díky vystoupení Ewy Farne se ve veřejné sbírce sešlo 190 000 Kč, což je necelých 73 % z cílové částky 260 840 Kč. A protože chtěl spolek Šumava na nohou dostát slibu, že pořídí všem zúčastněným dětem pomůcky a léčebné pobyty, které potřebují, pustili se jeho členové do dalšího shánění finančních prostředků. Podali žádosti jménem spolku nebo rodičů dětí u několika nadací a už teď je jisté, že některé z nich byly úspěšné.

unnamed

 

   

      Zaměstnanecký charitativní fond Citibank přispěl dětem částkou 36 180 Kč a Charitativní komise Partners schválila příspěvek 20 831 Kč na vozík pro Martinku. V současné době zbývá sehnat pouhých 13 829 Kč, které je případně spolek připraven uhradit z vlastních zdrojů. Je už tedy jisté, že všechny děti a jejich rodiny dostanou, co potřebují. Za to patří účastníkům koncertu i zmíněným nadacím velký dík! Stejně tak sponzorům, bez nichž by koncert nemohl proběhnout.

 

   

      Souběžně se sháněním financí se už pracuje na objednávání a proplácení zdravotních pomůcek a léčebných pobytů pro Daníka, Kubíka, Martinku, Rozálku a Vládíka. Symbolické šeky budou rodičům dětí předány 3. listopadu v Městském kulturním středisku Vimperk. Předání se uskuteční za hudebního doprovodu vimperské rodačky Lenky Houslenky a za účasti sponzorů, pro které bude slavnostní večer poděkováním za jejich pomoc a podporu.

 

Šumava na nohou 

 

{jcomments off}