florbal

Vimperští florbalisté na Vysočině

Ostuda? Nikoliv, pouze realita současného stavu

 

     Předposlední říjnovou sobotu zavítali vimperští florbalisté na Vysočinu, kde v rámci 5. a 6. kola Jihočeské ligy mužů změřili síly s B-týmy „domácích“ Dačic a Jindřichova Hradce. Bohužel sestava oproti minulým zápasům opět prořídla a do daleké Třešti tak odjíždělo doslova torzo týmu, které svou účastí na poslední chvíli vlastně tak trochu zachránil dočasný navrátilec František Schwamberger.

 

TJ Šumavan Vimperk – TJ Centropen Dačice B 3:5 ( 1:1 – 1:2 – 1:2 )

 

Branky Vpk: 14. Robl (Schwamberger), 18. Šindler (Schwamberger), 34. Pešl ml. (Křešnička)

Vyloučení: 1:1 – Využití: 0:1 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Vrána – Štěcha – Diváků: 5

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5

Sestava: Petr (Říha) – Robl, Pešl ml., Havelka, Křešnička, Šindler, Schwamberger, Hrach

 

Utkání očima trenéra Petra Křešničky:

 

     V Třešti na nás čekaly dva ze slabších týmů soutěže, bohužel vzhledem k sestavě, v jaké jsme k zápasům dorazili, jsme jen těžko mohli pomýšlet na zisk bodů. Přesto jsme do prvního utkání proti Dačicím nastupovali s odhodláním a vírou, že jsme schopni nějaký bod urvat. Jak už se ovšem stalo téměř pravidlem, opět jsme byli první, kdo inkasoval a i přes to, že jsme v určitých pasážích zápasu byli výrazně lepší než soupeř, díky neproměňování šancí jsme zůstávali stále o krok pozadu. V závěru zápasu jsme ještě zmobilizovali síly, vrhli se za vyrovnáním, zbytečný faul nám však šanci vzal, a naopak v následném oslabení nám soupeř zasadil definitivní ránu v podobě pátého gólu. Je to škoda, na zisk minimálně bodu určitě bylo.

 

FK Slovan Jindřichův Hradec B – TJ Šumavan Vimperk 21:6 ( 2:2 – 4:0 – 15:4 )

 

Branky Vpk: 7. Robl (Pešl ml.), 13. Schwamberger (Pešl ml.), 38.Havelka (Křešnička), 39. Hrach (Schwamberger), 42. Pešl ml. (Křešnička), 44. Pešl ml. (Křešnička)

Vyloučení: 0:0 –Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Podařil – Štěcha – Diváků: 35

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 13:2, 13:3, 14:3, 14:4, 17:4, 17:5, 19:5, 19:6, 21:6

Sestava: Petr (od 34. Říha) – Robl, Pešl ml., Havelka, Křešnička, Šindler, Schwamberger,

 

Hrach Zhodnocení utkání trenérem Petrem Křešničkou:

   

      K tomuto zápasu se těžko vyjadřovat. V sedmi lidech se florbal prostě hrát nedá! Do poloviny utkání jsme se soupeřem drželi krok, i když i tak bylo zcela patrné, že nás honba za vyrovnáním v prvním zápase dost vyčerpala a nyní už jsme jeli doslova na krev. Navíc ve chvíli, kdy nám soupeř gólově odskočil, se zlomila i psychika týmu a zápas se pak již pouze dohrával. V závěrečných minutách bohužel už nebyly ani zbytky sil na nějaký vzdor, a soupeř tak vytáhl skóre až na velmi krutých 21:6.

 

Celkové shrnutí:

     Klukům, kteří k zápasům nastoupili, bych chtěl poděkovat za přístup a nasazení s jakým se s nelehkou situací popasovali. Jen mě mrzí závěr zápasu s Hradcem, takový výsledek jsme si nezasloužili.

     K momentální situaci v týmu se raději nebudu veřejně vyjadřovat. Jen bych některým absentujícím a ze zápasů se na poslední chvíli omlouvajícím hráčům vzkázal, ať se nad sebou zamyslí. Florbal je kolektivní hra, a tak je třeba k ní přistupovat, a to nejen během několika desítek minut v rámci zápasu! 

 

{jcomments off}